Det var här det hände – Alex och Kalle besöker historisk mark i veckans bildblogg från LA

Hallå alla,

Ytterligare en vecka har passerat och det har nu på riktigt sjunkit in var det är vi befinner oss. Och som vi njuter av det.

1. LÅNG GATA

1. En sak vi i synnerhet gillar med detta land är de långa gator som sträcker sig bort till horisonten. Att bara gå rakt fram på de till synes ändlösa avenyerna är något vi inte får nog av.

2. SOLNEDGÅNG VENICE 2

2. Första riktiga besöket till Venice Beach dröjde en månad in på vistelsen. Det förklaras med att det ännu inte är strandvänligt väder. Dagen då bilden är tagen föll det tre centimeter regn och var tre grader(!) på morgonen.

3. VILLAGE MARKET

3. Village Market är stället där vi förutom att köpa livsnödvändiga artiklar hoppas att den vinnande Power Ball-lotten ska vara såld. Lotterihetsen rapporteras det om var och varannan dag och jackpotten är nu uppe i hissnande 136 miljoner dollar.

4.THE DAB

4. Hela landet förbereder sig inför sporthändelsernas sporthändelse, Super Bowl. 7 februari bänkar sig näst intill halva den amerikanska befolkningen framför TV-apparaterna. För matchen givetvis, men halvtidsunderhållningen och de nya reklamfilmerna ser till göra detta spektakel till något vi svenskar har svårt att greppa. Ni som håller er vakna kommer med största sannolikhet få bevittna ”The Dab”.

5. ROSE BOWL

5. Väl i Pasadena tog vi tillfället i akt att testa på klassiska målgäster med Rose Bowl som kuliss. För er som inte kan er svenska fotbollshistoria var det den arenan där Brolin, Ravelli och grabbarna bärgade bronset under VM 1994.

Vi hörs om en vecka.

/Kalle & Alex

 

Läs mer om frilansteamet Alexander Björk och Kalle Falk.

 

Tidigare bloggar:

Plakatporr i Downtown

Rivstart i möjligheternas stad

Stressen på semestern

 

Renew TV:  Möt Viveca Jensen som tränar stjärnorna i Hollywood

 

 

2017-03-13T11:50:24+00:00