Vi presenterar Alex och Kalle – på plats i Los Angelse

Alexander Björk och Kalle Falk är just nu på plats i Los Angeles där de jobbar som frilans åt olika svenska medier, bland annat Renew Magazine. Under sin tid i Kalifornien kommer de producera ett antal TV-inslag åt Renew där de följer svenska entreprenörer och bildblogga.

Här presenterar de sig själva. 

Vilka är ni?

Alex: Det är nog det jag mest sitter och funderar på varje dag, eftersom det känns som att dagsformen avgör det. Men i detta nu är jag nog en indiepopulist från Stockholm som försöker ta min mediautbildning till det absolut yttersta. Kalla det drömmare om ni vill.

Kalle: En person som inte stressar upp sig i onödan samtidigt som jag stör mig ohyggligt mycket på småsaker. Exempelvis kan jag bli in i helvete frågande om en person tar för långa steg (i mitt tycke) när hen går.

Varför just Los Angeles?

Västkusten har alltid attraherat oss ur flera perspektiv. De gamla rockbarerna, närheten till stranden och ett driv i staden att vi ska uppfylla våra drömmar. Det ska dock tilläggas att vi lika gärna hade kunnat hamna i New York, men då vi är svenskar tenderar klimatet att vara en avgörande faktor i dessa beslut.

Det här har vi blivit mest förundrade över hittills…

Alex: När vi skulle gå till en närliggande bar var det någon som hade satt upp en affisch om att få hjälp med att få tillbaka sin försvunna hund. En skräckfull liten chihuahua som skulle generera 5000 dollar om den kom tillbaka. Jag blev nog mest förundrad över att det inte finns några bounty hunter-utbildningar.

Kalle: Att nästintill ingen röker cigaretter men att det luktar gräs på i stort sätt varenda gata.

Det här har vi längtat efter att göra här…

Alex: Längtan till att bara leva här var stor i sig, och det var nog den känslan jag mest var ute efter. Att vakna upp, gå och sätta mig på en diner och läsa tidningen. Ibland är det viktigare än att stressa runt för att se allt.

Kalle: Att kunna njuta av ”Sunday night football” på anständig TV-tid! Annars vill jag hitta den ultimata baren, sitta där till stängning och sen raggla hemåt ackompanjerad av neonljusets brus.

Inte det här…

Alex: Att sitta i bilköer och tydligt se tuggummit som har varit fastklistrat mot asfalten i tio år.

Kalle: Att dela säng med Alex…
Vilken amerikansk TV-serie/film/bok citerar du allt som oftast?

Alex: Seinfeld! Jag är en sann Seinfeld-narkoman och kommer i princip kunna säga exakt vilken scen det är oavsett vilket citat du slänger mot mig. Svaret ovanför var för övrigt taget från Jerry Seinfeld.

Kalle: Har Will Ferrell överst på listan över världens roligaste personer. Så alla one-liners han yttrat i olika filmer tenderar jag att överanvända.

Om jag var en filmstjärna skulle jag vara?

Alex: Bill Murray. Vem vill inte vara med i Lost in translation och säga ”for relaxing times, make it suntory time”?

Kalle: Tom Hanks. Enbart på grund av att jag skulle vilja ha en kompis som heter Wilson.
Vad kommer vi få se i bildbloggen?

Våra dagliga betraktelser från ett Kalifornien som kan vara lika högt som lågt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017-03-13T11:50:25+00:00