Plakatporr i Downtown – Alex och Kalle bildbloggar från Los Angeles

”Things will be great when you are Downtown” sjöng Petula Clark, och rätt hade hon. Visserligen refererade hon till ett neonrikt New York, men Los Angeles Downtown är rejält på uppsving och det fick vi uppleva via en lyxig dag som gick i historikens tecken.

 

1.%20Charles%20Bukowski

 

För en som har läst ”Min oskuld & Pearl Harbor” och har en lite förkärlek till dessa amerikanska suputer som släppte mästerverk kändes det på något sätt heligt att kissa på samma ställe som Charles Bukowski. En möjlighet som uppstod när vi inledningsvis klev in på Cole’s, tillika Los Angeles äldsta bar och tog varsin Lagunita.

2.%20Bild%20pa%cc%8a%20va%cc%88ggma%cc%8alning

 

Vandringen gick sedan vidare genom Downtown, ett område där kontrasterna är tydliga mellan vad som en gång var och vad som är på väg. Lite utanför smeten hittar vi fortfarande de fantastiska väggmålningarna som bidrar till det kulturella kapitalet staden besitter, men bara ett par hundra meter in är det annorlunda.

 

3.%20Bild%20pa%cc%8a%20poolen

 

Vi letade oss sedan vidare mot The Standards takbar för att fortsätta upptäcktsfärden. Mest för att det kändes som att det var värt att passa på nu när det kanske var lite lugnare under dagen. Klubbvakterna i Los Angeles är inte riktigt som i Stockholm. Här bör du till exempel ha på dig finpjucken, vilket inte riktigt rimmar med två söderorts-killar som sällan tar av sig sina sneakers.

 

4.%20Bild%20ner%20pa%cc%8a%20gatan

 

En stående diskussion mellan mig och Kalle är varför vi inte börjar bygga på höjden i Stockholm. Det är på något sätt det fundamentala för en storstadskänsla, samtidigt som det är i princip den enda lösningen på bostadskrisen. Plus att en tillåts att få myrperspektivet – underskatta aldrig myrperspektivet.

 

5.%20Bild%20pa%cc%8a%20hockeyn

 

Los Angeles Kings mot Colorado Avalanche blev slutdestinationen för rimliga bilder i den här bilddagboken. Väldigt mäktigt att gå på ett amerikanskt sportevent, även om situationen när alla ställde sig upp för nationalsången kändes lite obekväm. Men det säger kanske mer om oss än om jänkarna.

Ha en fin dag,

Alex & Kalle.

Läs mer om frilansteamet Alexander Björk och Kalle Falk.

 

Tidigare bloggar:

Rivstart i möjligheternas stad

Stressen på semestern

 

Renew TV:  Möt Viveca Jensen som tränar stjärnorna i Hollywood

 

 

 

 

 

 

2017-03-13T11:50:24+00:00