Fix a fight – lappa ihop relationen med hjälp av app

Med appen Fix a fight  får du och din partner hjälp med att steg för steg reparera skadan efter en konflikt. En psykolog som presenterar sig i både text och ljud liknar er relation vid ett punkterat däck där utmaningen är att laga hålet.

Fix a fight är utformad för att hjälpa par att komma tillbaka på rätt spår och utveckla en ännu större intimitet efter ett gräl. Appen hjälper dig och din partner och diskutera era känslor och framför allt intensiteten i känslorna, hitta ett sätt att komma överens, och inkluderar lugnande avslappningsövningar för att hjälpa er att lugna ner er efter ett bråk.

Respektive part får skatta sina känslor inför  konflikten och berätta sin version men uppmuntras även att reflektera över sin egen roll i grälet.

”Jag hade absolut ingen aning om att det faktiskt fanns en app som gör att du  inte bara kan lösa dina gräl, men också tillåter dig att vara riktigt öppen och ärlig med din partner. Detta är en måste-ha #app som varje gift par bör investera i, eftersom det kommer att hjälpa dig i ditt vardagliga liv.” Skriver allowmenstalk.com

I tidningen Modern Psykologi skriver en som testat appen:

”Jag simulerade ett bråk med en påhittad partner som beskyllde mig för att aldrig diska, och appen fungerade, åtminstone när man simulerar. Fix a fight är underhållande men med allvar i botten och det finns möjlighet att föra statistik över tankar och känslor.”

Målet är att användarna efter terapin ska ha blivit både lugnare och mer förstående mot varandra.

Appen är på engelska och finns i IOS.

 

Läs mer här: 

Tio andra appar för par. 

Fyra beteenden som dödar relationer

Internetbehandling mot våld i nära relationer testas

RFSU satsar på podcast för att få 50-plussare att tända till

Några tankar innan du skiljer dig

Det här ska du fråga på första daten

 

 

 

 

Följ oss på twitter: @Renewmagazine1

 

2017-03-13T11:50:37+00:00