Sömnbrist global epidemi enligt ny bok

Vårt behov av sömn blir mer och mer negligerat. I dagens stressade, uppkopplade och sömnberövade samhälle är behovet av en god nattsömn större än någonsin. Det är dags för en sömnrevolution, hävdar Arianna Huffington i sin senaste bok, som nu utkommit på svenska.

Sömnrevolutionen – Förändra ditt liv en natt i taget visar Huffington hur uppfattningen om att sömn är ett slöseri med tid äventyrar vår hälsa och undergräver vårt arbetsliv, vårt privatliv och vårt sexliv. Hon utforskar den senaste forskningen kring hur vårt teknikberoende stör vår sömn, vad som händer med oss medan vi sover och drömmer, samt synar även den farliga industrin kring sömnmedel. Dessutom tillhandahåller boken enkla övningar som främjar sömnen.

Sömnrevolutionen sätter fingret på den globala sömnkris som vi befinner oss mitt i, och förser oss med en detaljerad karta till uppvaknandet som kan hjälpa oss att ta kontrollen över vår sömn, och därmed våra liv.

”Sömn är ett måste för alla som vill vara framgångsrika och friska”, säger sömnforskaren Christian Benedict, som har skrivit förord till boken.

Arianna Huffington är en grekisk-amerikansk författare och en av grundarna till The Huffington Post. I dag driver hon hälsoföretaget Thrive. Huffington har av tidningen Forbes utsetts till en av de mest inflytelserika och mäktigaste kvinnorna i världen, och den 23 september gästade hon Skavlan för att prata om vikten av sömn. Thomas Andersson har översatt Sömnrevolutionen till svenska.

2016-10-22T14:35:46+00:00