BBC: Så mycket kan en extra timme sömn förändra dig

Det rekommenderas att vi ska sova mellan 7-8 h per natt som  vuxen för att må bra, men många sover betydligt mindre eller vaknar under natten. Den genomsnittliga britten sover sex-och-en-halv timmes sömn per natt, enligt sömnforskare. Michael Mosley deltog i ett ovanligt experiment för att se om det är tillräckligt.

Det har varit känt en tid att mängden sömn människor sover har  minskat under åren.

Det finns en rad skäl till det, inte minst  att vi lever i en kultur där människor uppmuntras att tänka på sömn som en lyx – något du enkelt kan skära ner på. Det är trots allt det kaffe är till för – att skaka dig tillbaka i livet. Men medan den genomsnittliga mängd sömn vi får har minskat, har andelen fetma och diabetes skjutit i höjden. Finns det ett samband?

Här kan ni läsa mer om testet.

How much can an extra hour’s sleep change you?

 

 

 

 

 

2014-01-19T21:18:33+00:00