Två stjärnor på väg upp: Grigor Dimitrov och Good to Great

Tennisstjärnan Grigor Dimitrov flyttade i november förra året till Sverige för att börja träna på tennisakademien Good to Great, som drivs av Magnus Norman, Nicklas Kulti och Mikael Tillström. ”Supertalang, underbarn och nye Federer” är omdömen som den 22-årige bulgaren har levt med i många år. Trots detta har karriären har inte gått så spikrak som många trodde. När Dimitrov började i Good to Great var hans ranking 48, vilket naturligtvis är fantastiskt bra, men långt ifrån den placering som tennisvärlden, och sannolikt han själv, hade hoppats på.

Men nu har det med hjälp av Good to Great lossnat rejält för eleganten Dimitrov. För några veckor sedan tog han set från gruskungen Nadal i kvartsfinalen i Monte Carlo.  I tisdags (7/5) slog han ut världsettan Novak Djokovic från Madrid Open med siffrorona 7-6, 6-7, 6-3. Och jag måste erkänna att mina ögon tårades då jag såg honom bli omkramad av sina coacher Magnus Norman och Mikael Tillström. De forna världsstjärnornas kärlek till tennisen och deras passion för att hjälpa andra att nå toppen är så härlig att skåda.

gtg_logoJag intervjuade Good to Great för drygt ett år sedan. (Om du vill läsa den artikeln, klicka: Här). Jag har efter det flera gånger stått och tittat på när de tränar och coachar sina adepter – allt från Igor Domitrov till Sveriges tennishopp, bröderna Elias och Mikael Ymer. En av de många saker som har imponerat på mig är kombinationen av det stillsamma och lugna ledarskapet samtidigt som det vibrerar av energi och fokus hos spelarna. Det syns att ledarna – och spelarna- lever och andas tennis. De vet vad som krävs – enormt hårt arbete och outsinlig målmedvetenhet. Det finns inga genvägar för att nå toppen inom världstennisen och det är så långt ifrån ”vit sport” och glassighet man kan komma.

Nu är Grigor Dimitrov liksom akademin Good to Great stjärnor på uppåtgående. Välförtjänt och imponerande.

Åsa-Mia Fellinger

fellinger@renewmag.se

P.S. Jag glömde ta upp att både Dimitrov och tennisakademin Good to Great nu intar plats på Renew Magazines lista över inspirerande personer och företeelser. Grattis, säger vi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017-03-13T11:51:11+00:00