Tobias bloggar om landslaget: ”Vi har blivit bäst när det inte gäller.”

Höll ni er vakna i fredags kväll? Ni har min högsta förståelse om ni somnade ifrån den bedrövliga underhållning som 49000 personer hade betalt dyra pengar för.

Sverige gör en tråklandskamp mot Irland vilket inte är helt ovanligt för vårt mest överreklamerade landslag. Det är kanske dags för media att vakna och inse att landslaget är just så bra som en 25e plats i världen visar. Konstigt, nej inte alls, fotbollen är gigantisk i världen och har vi inte spelare ens på landslagsnivå som kan passa vettigt blir vi aldrig bli bättre.

Visst, Sverige gjorde en fantastisk upphämtning mot tyskarna i Berlin häromsistens men i ärlighetens namn har inte fotbollslandslaget presterat någon rolig fotboll i kval eller slutspel på mycket länge, alltså då det verkligen gäller.  Vi har blivit bäst när det inte gäller. Ändå fortsätter den massiva bevakningen av fotbollen och landslagets bravader med oförminskad kraft. Hörde att SVT började ”uppsnacket” (hemskt ord förresten) redan kl 13 på fredagen! Känns lite överdrivet va inför nåt som hade noll underhållningsvärde.

Det räcker ju inte med en ny fin arena då själva produkten inte håller måttet. Tur att det då finns andra arrangemang att lägga in på Friends för jag undrar hur många av de som var där som kommer tillbaka till nästa landskamp, undantaget sponsorerna förstås…

Eller var det andra arrangemang som förstörde en del av kvalitén på gräset? Lite paradoxalt för här bygger vi en ny arena för x antal miljarder och sen håller inte underlaget måttet, för var det fler än jag som tyckte bollen hoppade runt lite som den ville? Eller kanske bara en dålig bortförklaring, heltidsproffsen borde bemästra även mindre bra planer. Men lite fiasko var det nog då laget inte hann träna på arenan som planerat.

Att fotbollen är stor internationellt sett vet vi alltså. Problemet som jag ser det är att andra sporter försvinner i fotbollsbruset och vilket inte märks på tidningarnas sportsidor där bredden delvis har försvunnit. Jag gillar fotboll men allt har en gräns, det finns annat också. Och kanske skulle jag gjort nåt helt annat i fredags kväll, för de två timmarna framför burken var lite bortkastade.

Nej, vi hörs snart igen för lite positivare tongångar!

/Tobias Hedwall

Vill du läsa vår intervju med Tobias Hedwall? Klicka: Här
Vill du slussas vidare till Tobias egen hemsida? Klicka: Här

 

2017-03-13T11:51:14+00:00