Tobias bloggar om landslaget: ”Samma visa igen.”

Okej, jag erkänner. Spanade en liten stund på Sveriges träningslandskamp mot Slovakien igår kväll (0-0) trots att jag lovat mig själv att strunta i det. Är rätt ointresserad av matcher/tävlingar som inte gäller något. Kunde dock inte hålla mig för jag önskar så väl att det ska gå bra för fotbollslandslaget men blev inte så värst förvånad över vad jag fick se. Det var lika håglöst och intetsägande som mot Irland trots att vi hade några nya spelare att visa upp. Nu gjorde ju faktiskt de nya absolut inte bort sig, tänker på målisen Nordfeldt och Erkan Zengin, som var friska injektioner. (Bilden är en faksimil från DN (27/3-13)

Men svenska proffs ska självklart kunna prestera mer och det går nog inte att skylla på planen trots att den var bedrövlig. Vi är helt enkelt inte bättre än så här. Verkar faktiskt som tidningarna insett det också att döma av läsningen i morse.

Det som förresten alltid förvånat mig är varför en del ordinarie spelare inte kommer loss till dessa träningslandskamper? Målet måste ju vara att spela ihop laget inför viktigare matcher och prova nya spelare med ”rätt omgivning”, det vill säga med ordinarie manskap. Nu blev matchen istället precis som den beskrevs, en vänskapslandskamp och det är klart, då kan väl de nya få vara med och leka. Men nån träningslandskamp och värdemätare var det ju inte.

Tyvärr saknar Sverige den ledaren och det räcker inte med en förvisso i sina bästa stunder magisk Zlatan. Ni som hängt med i bloggen tidigare vet att jag kritiserat honom för sitt bristande omdöme och dåliga förebild med sina efterslängar och andra dumheter. Vi såg att den ansvarstagande spelaren saknades i fredags och vi såg det igår. Lite långsökt kanske men finns det nå´t samband med det ”matande” tränarledda ungdomsidrotten där barnen (från 5 års ålder)hela tiden ska göra som tränaren säger och inte tränar på egen hand? Ja, jag tror faktiskt det. Var det inte sisådär 15 år sen vi började prata om att spontanidrotten har försvunnit, resultatet ser vi nu…

/Tobias Hedwall

Vill du läsa vår intervju med Tobias Hedwall? Klicka: Här
Vill du slussas vidare till Tobias egen hemsida? Klicka: Här
2017-03-13T11:51:14+00:00