Tomas Sjödin om att hitta sin egen plats i tillvaron

Tomas Sjödin är en av våra allra mest omtyckta Sommar- och Vinterpratare och hans bok Det händer när du vilar har sålts i nästan 50 000 exemplar. I sin nya bok Den som hittar sin plats tar ingen annans beskriver han hur han fann sin plats i livet, om hur viktigt det är för alla människor att hitta hem och om vad som egentligen kännetecknar ett hem.

Själva poängen med att vara människa är att hitta sin plats. Och det fantastiska med att inte bara förstå var du ska vara, är att när du intar din rätta plats så betyder det att du inte har knuffat bort någon annan från sin. För det finns en egen plats för alla att finna.

”Jag hade passerat femtio med god marginal, skrivit mer än tio böcker, hunnit vara församlingspastor i trettio år, fått tre barn och förlorat två av dem, sörjt och lärt mig leva med saknad innan jag insåg att själva poängen med att vara människa är att hitta sin plats. Den plats som nästan kan finnas var som helst i världen, men som gör att drömmar gradvis uppfylls, mening skapas och känslan av att finnas till för någon annan infinner sig.”

Författaren låter oss följa med på en högst personlig resa. Och fram växer en hoppfull berättelse om tvivel och övertygelser, om rätten att ifrågasätta, om att resa i vindens riktning, om att gå fast man inte vågar, om att leta efter sitt livs ja och till slut hitta sin egen plats, sitt eget sammanhang.

Tomas Sjödin har blivit framröstad till Vinterpratare i P1 tre gånger efter sitt andra Sommarprat. Han är pastor, föreläsare och författare. Han har skrivit ett tiotal böcker, senast Det är mycket man inte måste med samlade krönikor från Göteborgs-Posten och bästsäljaren Det händer när du vilar som har sålts i över 50 000 exemplar.

2017-03-13T11:50:17+00:00