Nytt stödforum på nätet om psykisk ohälsa

Mind ska öppna Sveriges första modererade stödforum på internet inom psykisk ohälsa. Förhoppningen är att sajten blir en av Sveriges största inom området.

psykisk ohälsa– Vi hoppas att så många som möjligt hittar in till forumet och inser att psykisk ohälsa är enormt vanligt. Du mår bättre av att prata om hur du mår och dina egna erfarenheter hjälper också andra. Det handlar om att fler ska kunna få rätt stöd i ett tidigt skede, säger Selene Cortes, projektledare på Mind.

Mind bygger upp forumet, finansierat av Arvsfonden, med hjälp av referensgrupper som består av personer med egna erfarenheter inom psykisk ohälsa. Sajten beräknas gå live i början av år 2017 och kommer att modereras av personer som kan ingripa vid självmordshot eller destruktiva dialoger.

Mind driver Självmordslinjen 90101 dygnet runt sedan oktober 2015 och tog första halvåret emot drygt 14 600 stödsökande personer.

psykisk ohälsa FAKTA

Mind är en ideell organisation som arbetar för ett samhälle som uppmärksammar och aktivt motverkar psykisk ohälsa. Där personer med psykisk ohälsa blir respekterade och får det stöd de behöver, och där ingen tar sitt liv.

Mind driver stödverksamheter för personer med psykisk ohälsa, vi sprider kunskap och bildar opinion. Semind.se

2017-03-13T11:50:18+00:00