Om konsten att välja rätt cocktailklänning

Det finns många stilar att välja mellan, men alla cocktailklänningar passar inte din kroppsform. Hemligheten bakom att hitta en cocktailklänning som smickrar kroppen är att hitta en som skapa en timglassilhuett genom att fördela dina proportioner jämnt, och rikta uppmärksamheten bort från de områden du vill dölja. Du vill skapa en illusion av perfekt symmetri mellan bysten, höfterna och en insvängd midja, även om det inte är kroppens naturliga form. När du ser bra ut känns det bra, och när du har hittat en klänning som framhäver dina bästa tillgångar kommer din publik inte kunna slita blicken från dig.

Päronformad

Om din överkropp är mindre än underkroppen är du päronformad. Axelbandslösa klänningar är perfekta för att visa upp dina smala axlar och rikta uppmärksamhet bort från höfterna.Framhäv överkroppen med iögonenfallande detaljer. Halterneckklänningar skapar balans mellan de smala axlarna och de bredare höfterna. Urringningar framhäver överkroppen och drar uppmärksamhet till ansiktet och bysten, och du kan även skapa denna effekt med ett halsband eller stora örhängen. Cocktailklänningar med böljande kjolar eller A-linjeformade kjolar är perfekta för päronformade tjejer eftersom de kramar höfterna vackert. Var inte rädd för kroppsnära klänningar, men se till att de inte sitter åt för mycket vid höfterna. Investera gärna i rätt underkläder för att dölja veck eller oönskade underklädeslinjer. De flesta päronformade kvinnor har vackert definierade midjor, så visa gärna upp din med en vacker midjelinje. Empiremidjor är perfekta eftersom de drar uppmärksamhet till överkroppen och gör det mesta av smalare midjor. Skärp och andra detaljer runt midjan gör samma sak, och skapar en vacker balans tillsammans med en full kjol. Sikta på färgade cocktailklänningar och undvik stora tryck, eftersom de riskerar att göra höfterna större. En tvåfärgad klänning med en ljusare färg ovanför midjan och en mörkare färg under midjan ger din figur en proportionerlig en bra balans.

cocktailklänningInverterad triangel

Om du har välsignats med en naturligt större byst och/eller har breda axlar tillsammans med smala höfter och ben är du en inverterad triangel. Skapa en timglasfigur genom att rikta uppmärksamheten bort från överkroppen och genom att ge höfterna mer volym. Cocktailklänningar med V-ringning fungerar bra för din kroppsform. De riktar uppmärksamheten från dina breda axlar och framhäver bysten. Sötare urringningar skapar en illusion av smalare axlar, precis som spagettiband och holkärmar. Undvik axelbandslösa klänningar och klänningar med hellånga ärmar, och använd absolut inte vadderade axlar.

Klänningar med detaljer under midjan är perfekta. Sikta på cocktailklänningar med böljande kjolar, A-linjer och veck, då detta ger dig mer volym och en finare midja. Gör det bästa av dina smala ben genom att visa upp dem. Skor kan också bidra till att uppmärksamheten riktas bort från överkroppen. Skapa en timglasillusion genom att framhäva midjan. Klänningar med lumberjacka som draperas i midjan gör höfternas överdel mer kurvig och visar upp dina perfekta ben. Ett brett skärp eller en korsett gör midjan smalare, särskilt om det har en färg som står i kontrast till din cocktailklänning.

Timglaset

Om bysten och höfterna har liknande proportioner och du har en definierad midja har du verkligen tur. Timglasformen är något som alla kvinnor vill uppnå, så framhäv dina tillgångar! Din figur har rätt symmetri, så håll utkik efter cocktailklänningar som framhäver din definierade midja. Undvik lösa och odefinierade klänningar. Undvik höga kragar – du vill visa din klyfta, inte dölja den. Välj figursydda cocktailklänningar, då de är hel perfekta för dig. En klänning med pennkjol kramar din silhuett vackert. Du vill ha en klänning som går in i midjan och slutar precis ovanför knät. Framhäv din smala midja genom att bära ett kontrastfullt skärp. Tidlösa klänningar i femtiotalsstil är ett annat bra sätt att visa upp dina kurvor, tack vare de definierade midjorna och kjolarna. Axelbandslösa alternativ är perfekta. Du passar även bra i omlottklänningar, som framhäver dina underbara proportioner medan de är insvängda i midjan.

Rektangulär form

Smal och atletisk som Sarah Jessica Parker: rektangulära former är helt raka och har inga kurvor eller felaktiga proportioner att dölja. Skapa en illusion av en feminin kropp genom att välja klänningar som indikerar kurvor. De flesta kvinnor passar bättre på kvinnor med mindre byst, så du har tur. Välj en cocktailklänning med söt urringning som ger överkroppen kurvor. Klänningar med krage, veck och andra detaljer runt bysten skapar också en god volym i området. Peplumklänningar ger dig illusionen av en kurvig figur. Empiremidjor är perfekta för din kroppsform, eftersom de visar upp den smala midjan och ger volym både ovanför och nedanför midjan. Cocktailklänningar med veck och asymmetriska detaljer ger dig kurvor på alla de rätta platserna, och skärp är ett fantastiskt sätt att göra midjan mer definierad. Fundera även på att bära en kjol och topp istället för en cocktailklänning. På så sätt delar du upp kroppens jämnhet. En omlottopp som stoppas in i en kjol med hög midja skapar volym runt bysten och definierar midjan på ett vackert sätt.

Äppelform

Kvinnor med äppelformade kroppar har lite mer vikt i mitten, mindre definierade midjor, och har oftast större byst. Nyckeln ligger i att göra kroppen mer strömlinjeformad, och undvika lösa och oformliga klänningar.Satsa på cocktailklänningar med mjuka, draperande material istället för åtsittande material. Undvik även stretchigt material. Omlottklänningar är ett perfekt alternativ eftersom de framhäver bysten och oftast knyts i sidan, vilket ger dig en mer definierad midja. Den A-linjeform som du får av en omlottklänning ger underkroppen mer volym, vilket även detta skapa en illusion av en mindre midja. Satsa på mörka färger eller vågade nyanser, eftersom de passar äppelformade kvinnor bäst. Cocktailklänningar med V-ringning smickrar dig. Om du är äppelformad har du förmodligen en större klyfta att visa upp, så passa på att utnyttja det. Undvik kroppsnära alternativ och välj klänningar som böljar ut från midjan, och definiera överkroppen istället. Det kan vara värt att investera i en slipklänning som gör kroppen mer strömlinjeformad.

2017-03-13T11:50:18+00:00