Bjud på svalkande sommardrinkar i världsklass

Världens bästa bartenders har nu handplockat säsongens hetaste drinkar tillägnade sommaren. Enkla och snabba att mixa ihop – vilket garanterar att du inte missar en sekund av sommarfestligheterna.

Nu när värmen äntligen är här så finns det inget bättre än goda drinkar i goda vänners sällskap. Se till att imponera på nära och kära med drinkar i världsklass som görs i tre enkla, supersnabba steg. 

Låt dig inspireras av dessa tre härliga recept:

ZACOCO

(16 gram alkohol)

Ingredienser

50 ml Ron Zacapa 23

100 ml kokosvatten

2 ananasblad och 1 lime

Så här gör du:

1.Fyll ett high ball-glas med is.

2.Häll i Ron Zacapa 23 och tillsätt sedan kokosvattnet.

3.Rör om och garnera med en limeklyfta och två ananasblad.

Tips från bartendern:

”Om du verkligen vill imponera på dina gäster så kan du servera Zacoco i färska, hela kokosnötter. Kyl kokosnötterna, gör sedan ett litet hål där du häller i romen. Skaka om, sätt i ett sugrör och servera. Voila!”

BULLEIT JULEP

(18 gram alkohol)

Ingredienser:

50 ml Bulleit Bourbon

15 ml sockerlag

8-10 färska myntablad

Så här gör du:

1.Blanda lätt ihop myntan med sockerlag i botten av glaset.

2.Fyll upp glaset med krossad is, tillsätt Bulleit Bourbon och rör sedan om.

3.Garnera med en färsk myntakvist.

Tips från bartendern:

”Mynta är den ultimata sommaringrediensen. När du garnerar med mynta, se till så att sugröret i glaset är placerat precis intill myntan. På så sätt känner du av myntans aromer när du väl dricker cocktailen.”

BULLEIT LEMON & TONIC

(18 gram alkohol)

Ingredienser:

50 ml Bulleit Bourbon

100 ml tonic

2 citronklyftor

Så här gör du:

1. Fyll ett high ball-glas med is och fukta glasets kant med en citronklyfta

2. Häll i Bulleit Bourbon och tillsätt sedan tonic

3. Garnera med en citronskiva.

Tips från bartendern:

”Något många inte tänker på är att valet av tonic är superviktigt när du gör drinkar med finare spritsorter. Så använd gärna en finare tonic för att göra denna drink rättvisa.”

2017-03-13T11:50:18+00:00