Webbkurs för stressade kvinnor lanseras

Svenska kvinnor stressar mer än någonsin. Aldrig har så många kvinnor varit sjukskrivna för stressrelaterade sjukdomar som nu. Nu lanseras en webbkurs  i fyra steg för bättre stresshantering. Målet är att den som går den ska få ett roligare och mer harmoniskt liv, både hemma och på jobbet. Det magasinet Amelia som står bakom satsnings i samarbete med  organisationskonsulten FranklinCovey

Under hösten 2015 gjorde tidningen amelia en stor undersökning om kvinnors stress tillsammans med Sifo. Resultatet visade att svenska kvinnor är stressade – både över karriär och privatliv.

Ofta gör stressen att den viktiga tiden för att ladda batterierna, som tillräcklig sömn och fysisk motion, blir bortprioriterad vilket skapar en extra känslighet för stress och ökar risken för mer långvarig utmattning och utbrändhet. Amelia som har en hög andel läsare i den utsatta gruppen vill hjälpa kvinnor att förebygga stress och utmattning och bestämde sig för att ta fram en digital ”stress-skola”. De valde att göra det tillsammans med oss på FranklinCovey, då vi arbetat med produktivitet och stresshantering i över 30 år.

Marcus Jarl, författare till boken ”De 5 valen för hållbar produktivitet” och workshopledare för programmet med samma namn, säger att för att förebygga stress behöver varje individ stanna upp, reflektera och ifrågasätta olika aktiviteter. Han säger också att många använder sin hjärna ”fel” idag, då den inte är skapad för oändliga möjligheter och störningar. Vi kan inte tro att vi lyckas bara vi ökar tempot.

FranklinCoveys produktivitets- och stresshanteringsprogram ”De 5 valen för hållbar produktivitet”, som många organisationer i Sverige och världen över arbetar med, hjälper individer att lyckas med sina viktigaste prioriteringar i både jobb- och privatliv. Workshopen som är baserad på den senaste hjärnforskningen, rustar deltagarna med de nödvändiga tankesätten och verktygen för att ta bättre beslut, fokusera sin uppmärksamhet på rätt saker och bibehålla energin.

Normalt görs programmet över 1-2 heldagar, med en efterföljande process på minst fem veckor, vilket amelia och FranklinCovey nu sammanfattat i en digital kurs uppdelad i fyra steg. Kursen är uppbyggd så att du kan köpa varje steg för sig, eller ett paket med samtliga fyra steg beroende på vad du vill bli bättre på. Målet är att den som går stress-skolan ska få ett bättre och mer balanserat liv.

Stress-skolan tar bland annat upp saker som hur du kan sluta med att agera på allt som är bråttom för andra och börja agera på det som verkligen är viktigt för dig, hur du blir bra på att välja bort och säga nej till aktiviteter som inte är viktiga, hur du kan se till att konstant fylla på med energi mitt i en hektisk vardag, och hur du tar kontrollen över din teknik så att den hjälper dig istället för att stressa dig.

”Vi har valt att utveckla stress-skolan för att hjälpa kvinnor skapa ett mer hållbart liv. Med hjälp av de praktiska tankesätten och verktygen i kursen ökar man sin förmåga att göra mer medvetna val kring hur man använder sin tid och energi och skapar på så sätt ett mer balanserat och roligt liv.” säger Marcus Jarl.

2016-06-01T10:04:06+00:00