​Tryggare hemväg med nya svenska appen Allone

Årets bästa innovation? Nu finns det en gratis app som håller dig säker när du är på väg hem själv eller ger dig ut i friluftsspåret. Med appen Allone blir mobilen ett gratis personlarm. Genom appens ”följ mig” funktion kan vänner och familj följa dig IRL och se din exakta position på sin egen telefon.

– Det är oftast inte mamma, pappa eller din pojkvän som kan hjälpa dig om något skulle hända, för de är inte på plats, säger Anders Paulson, grundare av Allone.

Så här gör du:

Larmljud och närhetslarm

Kyla och friluftsaktiviteter i all ära, men även den bästa motionären kan råka ut för en nödsituation, som att man gör sig illa, tappar en stav eller missbedömer isen. Genom att aktivera larmet larmar du andra motionärer i din närhet som kan rycka ut till din undsättning. Larmet tjuter även högt för att påkalla omgivningens uppmärksamhet.

Låt din familj och vänner veta var du är

Att motionera ute i naturen tillsammans med andra är alltid att föredra, men kommer du bort ifrån ditt skid eller skridskosällskap kan det vara smart att ha skapat en grupp i telefonen, så kan ni ha koll på varandra och kan se varandras position.

Bakom Allone står Anders Paulson och hans dotter Filippa Paulson, som fått nog av tafsande, övergrepp och andra kränkningar. Anders fick idén om kunna larma omgivningen, när han var orolig för Filippas säkerhet.

– Det är helt oacceptabelt att min dotter och andra ungdomar ska behöva vara oroliga för att bli kränkta när de går på nattklubb, konserter eller festivaler. Jag bestämde mig för att ta fram en gratis app för att hjälpa till att skydda så många som möjligt, säger Anders Paulson.

Ladda ned gratisappen i Google Play och i Apples App Store.

 

Följ Renew Magazine på Facebook för dagliga uppdateringar.

2017-03-13T11:50:24+00:00