Ny version av Minecraft för klassrummet

Till sommaren presenterar Microsoft Minecraft: Education Edition, en ny och utökad version som ger lärare nya sätt att utveckla, engagera och inspirera elever i sin undervisning. Programmet släpps och presenteras under skolmässan BETT i London.

– Microsofts teknik ska ge elever och lärare verktygen att skapa, dela, och undervisa på helt nya sätt. Genom att låta elevernas nyfikenhet styra lärandet och genom att anpassa oss till individens behov skapar vi möjligheter att lära, uppfinna och bygga med teknik som aldrig står i vägen för en bra idé, säger Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft.

Med utgångspunkt i att många av de kunskaper som behövs när du spelar Minecraft också är viktiga för lärare, som vill hitta nya sätt att engagera sina elever, har de skapat Minecraft: Education Edition, en ny och utökad version som strävar efter att nå lärare runt om i världen med funktioner speciellt framtagna för Minecraft i klassrummet. Med dessa vill de ge lärare och elever verktyg för lärande i en rolig och familjär miljö.

– En av anledningarna till Minecraft passar så bra i klassrummet är att det är en gemensam, kreativ lekplats, säger Vu Bui, COO på Mojang.

– Vi har sett att Minecraft överskrider skillnaderna i undervisningen och inlärningsstilar och utbildningssystemen runt om i världen. Det är en öppen plats där människor kan mötas och bygga en lektion runt nästan vad som helst, fortsätter Vu Bui.

Sedan 2011 har MinecraftEdu – en version av Minecraft byggd speciellt för klassrummet – nått mer än 7000 klassrum i mer än 40 länder runt om i världen.

2016-01-20T15:39:59+00:00