Barnbok om sorg och saknad

Vi vill tipsa om en utmärkt bok om sorg hos barn. Det här är en lite ovanlig berättelse eftersom den tar sin utgångspunkt i en mycket vanlig sorgereaktion: ilskan och desperationen. Slutet är inte självklart lyckligt, men gemenskapen och omsorgen hjälper huvudpersonen att sörja och kanske att gå vidare. Peter Schössows bilderbok Ska det vara såhär??! (originaltitel: Gehört das so??!) belönades med Deutscher Jugendliteraturpreis 2006. En prisbelönt bok om förlust, saknad, sorg och tröst för alla åldrar i svensk översättning.

Peter Schössow (f 1953) räknas till Tysklands stora bilderbokskonstnärer och har varit verksam som frilansande illustratör med bilderböcker och andra bokillustrationer samt i TV, tidningar och tidskrifter sedan sin examen på yrkeshögskolan i Hamburg 1975. Han har bland annat arbetat tillsammans med Jostein Gaarder.

Besök verbum.se för mer information

2017-03-13T11:50:25+00:00