Här är finalisterna i Female Leader Engineer

Nästan 100 kvinnliga studenter från både KTH och Chalmers sökte i år Female Leader Engineer. I slutet av september valdes tjugo deltagare ut som har fått genomgå den utmanande och gedigna rekryteringsprocessen. Nu har topp tio valts ut.

Finalisterna har imponerande erfarenheter och är otroligt starka individer. De har meriter som ger dem många öppningar ut i arbetslivet, men för alla sökanden är det en självklarhet att Female Leader Engineer är den mest attraktiva starten i karriären.

– Jag sökte Female Leader Engineer för den unika möjligheten att lära känna några av Sveriges ledande bolag lite bättre, för att utmanas i den spännande rekryteringsprocessen och för att inspireras av medlemmarna i Big Sister nätverket, säger Elisabeth Bergman som är en av de utvalda deltagarna i Female Leader Engineer 2015.

Urvalsprocessen har genomförts av rekryteringsföretaget Proximo i samarbete med våra partnerföretag. Deltagarna har genomgått intervjuer, tester av analytisk förmåga och case-lösning. Priset för den som tilldelas utmärkelsen är ett egendesignat traineeprogram på tre av de sex partnerföretagen samt ett coachningsprogram hos Kvinnokompetensen.

-Att vara tvingad att välja ut tio finalister från det starka startfällt vi har i år har inte varit lätt. Vi har tillsammans med vårt rekryteringsföretag Proximo jobbat stenhårt för att kunna hitta topp tio. Jag ser verkligen fram emot det som återstår av rekryteringsprocessen och jakten på en vinnare, säger Hulda Thorbjörnsdottir som är ansvarig för rekrytering inom Female Leader Engineer.

De tio finalisterna i Female Leader Engineer 2015 är: Gabriella Hjält, Linn Hantoft, Sofie Jonsson, Emma Woxlin, Jenny Mattsson, Elisabeth Bergman, Frida Wikman, Lina Aglén, Cecilia Friström och Bianca Partanen Dufour.

Vinnaren kommer att utses 1 december.

Läs mer på www.femaleleaderengineer.se

2015-11-19T08:39:56+00:00