Han var fast i sin egen kropp i 12 år – se reportaget om Ghost Boy

Martin Pistorius var en glad , frisk pojke – tills han vid en ålder av 12 drabbades av en mystisk sjukdom som lämnade honom i en virtuell koma. En januaridag 1988 gick han hem tidigare från skolan för att han hade ont i halsen. Under månaderna som följde blev han allt svagare. Hans muskler förtvinade och både händer och fötter drog ihop sig  – innan han slutligen föll i koma, skriver The Daily Telegraph.

Läkare hittade aldrig orsaken till hans tillstånd och även hans mamma gav upp hoppet. Men 1992 , när Martin var 16 , hände ett mirakel: Han började återfå medvetandet, men var fortfarande instängd i sin brutna kropp, oförmögen att kommunicera.  

Så kom vändpunkten. Martins aromaterapeut Virna van der Walt uppfattade hans subtila sätt att uttrycka sig: hans nästan omärkliga leenden, blickar och nickar som visade att han var uppmärksam på vad som skedde. Då var Martin 25 år.

I det här reportage får vi reda på hur livet var för Martin som fånge i sitt egen huvud i över ett decennium, och vad han berättade för sin familj när han slutligen fick kraft nog att kommunicera med omvärlden.

I sin bok ”Ghost Boy – My escape from a life locked inside my own body”berättar Martin Pistorius om den otroliga resan.

http://www.ghostboybook.com

 

2015-09-23T17:38:02+00:00