De kan bli Sveriges modeföretag 2015

Finalisterna för Modegalan 2015 är klara. Modebranschmagasinet Habit prisar för nionde året i rad Sveriges främsta modeföretag. Vinnarna koras den 5 november på Habit Modegalan på restaurang K-märkt i Stockholm.

Under galamiddagen presenteras årets bästa butiker. Bland finalisterna märks Kii i Umeå (Årets Modebutik), Sneaky Steve på Landvetter flygplats (Årets Skobutik), MQ (Årets Modekedja), Sneakersnstuff (Årets Omnikanal/E-handel) och Nudie Jeans Repair Shop (Årets Inredningskoncept).

Dessutom utses Årets Designer, Årets Leverantör, Årets Sportleverantör och Årets Modeexportföretag. Habits Hederspris delas ut till en eller flera personer som med sina insatser har främjat den svenska modebranschen. 2014 tilldelades priset Filippa Knutsson.

Nytt för i år är utmärkelserna Årets Denimleverantör, Årets Hållbarhetspris och Årets Nykomling. Bland finalisterna ser vi Indigofera Prima Jeans (Årets Denimleverantör), Houdini (Årets Hållbarhetspris) och Ahlvar Gallery (Årets Nykomling).

– Habit Modegalan delar ut priser i 13 kategorier. Därmed innefattas hela modebranschen. Allt från designer och leverantörer till butiker och hållbarhetssatsningar ska prisas, säger Katarina Angelin, chefredaktör på Habit Sko&Mode.

– Habit Modegalan har exceptionellt bra jurygrupper med riktigt tunga branschnamn som borgar för kvalitet. Utöver Habits redaktion deltar bland andra Per Engsheden, Michael Schragger från The Sustainable Fashion Academy, ASFB:s generalsekreterare Emma Ohlson, Business Swedens chefsekonom Mauro Gozzo samt Swedish Fashion Counsils vd Elin Frendberg.

HÄR ÄR ÅRETS FINALISTER:

Årets Denimleverantör:

Acne Studios

Dr Denim

Indigofera Prima Jeans

Nudie Jeans

Tiger of Sweden Jeans

Årets Designer/designerteam:

Carin Wester

Filippa K

Ida Sjöstedt

Oscar Jacobson

Tiger of Sweden

Årets Hållbarhetspris:

Filippa K

H&M

Houdini

Nudie Jeans

SWAR

Årets Inredningskoncept:

Acne Studios, NK Stockholm

Newbie

Nudie Jeans Repair Shop

Ole Lyngaard Copenhagen, Stockholm

Swedish Hashbeens, Stockholm

Årets Leverantör:

Elvine

Filippa K

Happy Socks

Morris

Sandqvist

Årets Modebutik

Kii, Umeå

Sandelins, Kristianstad

Debut, Örebro

Gabucci, Stockholm

Johannesens, Båstad

Årets Modeexportföretag:

Filippa K

Happy Socks

J Lindeberg

Tiger of Sweden

Vagabond

Årets Modekedja:

Dressmann

Flash

MQ

Rizzo

Volt

Årets Nykomling:

Ahlvar Gallery

Castor Pullox

Chambres

af Klingberg

L´Homme Rouge

Årets Omnikanal/E-handel:

Sneakersnstuff

Bubbleroom

MQ

Acne Studios

Kappahl

Årets Skobutik:

Luciano & Friends, Stockholm

Rizzo

Skoakademin, Skövde

Skocentrum/SkoNila, Umeå

Sneaky Steve, Landvetter flygplats

Årets Sportleverantör:

Haglöfs

Hestra

Houdini

Icebug Scandinavia

Ivanhoe of Sweden

Läs mer om finalisterna i Habit nr 7.

Läs mer om Habit Modegalan på www.habitmodegalan.se

2017-03-13T11:50:32+00:00