Vi ångrar ofta det vi shoppar på semestern

På solsemestern är det många svenskar som shoppar kläder, souvenirer och andra prylar och tar med hem till Sverige, men när man väl är hemma är det lätt hänt att man ångrar något eller några inköp. Det svarar 48 procent i Vings undersökning Resepanelen, där 5 695 personer har fått svara på frågor om semestervanor. Souvenirer och kläder är det som svenskarna ångrar mest.

– Under de många år jag har varit ute och rest har jag ofta köpt med mig saker hem som jag sedan ångrat. I min garderob, precis som i många andra svenskars, hänger flera klädesplagg som jag tyckte var fina när jag köpte dem på semestern men som jag aldrig använder hemma, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Topp 3: Vilken typ av köp brukar du ångra mest?

1.Souvenirer som var roliga på resmålet men som hemma samlar damm, 20 procent

2. Kläder, skor eller accessoarer som jag egentligen inte passar i,17 procent

3. Lokala kryddor och kryddblandningar, 3 procent

52 procent av de tillfrågade i Resepanelen är nöjda med sin semestershopping.

2017-03-13T11:50:35+00:00