Lejonet Cecils död väcker avsky världen över

Med pil och båge sköt den amerikanske tandläkaren Walter Palmer från Minnesota ihjäl det omåttligt populära lejonet Cecil i Zimbabwe. Den 13-åriga lejonhanen, som blivit en lokalkändis i nationalparken Hwange i Zimbabwe, lockades ut ur nationalparken och sköts med pilbåge av Walter Palmer. Han tvingades sen gå med skador i 40 timmar innan det sista – och dödande – skottet kom. Efter händelsen har ett världsomspännande upprördhet och hat rasat över tandläkaren. Mer än 140 000 namnunderskrifter har samlats ihop för att tvinga tandläkaren att återvända till Zimbabwe och ställas inför rätta. Nu har Obama och Vita huset lovat att gå igenom kraven i namninsamlingen.

En person som upprörts av denna vidriga händelse är stå upp-komikern Jimmy Kimmel. Du kan se hans uppmärksammade inslag här. Mot slutet av klippet får du tips om hur du som person kan bidra till att något positivt kan komma från denna, enligt oss, vidriga händelse.

 

https://youtu.be/_LzXpE1mjqA

Åsa-Mia Fellinger

 

Fotot på Cecil är en faksimil från Google bilder

2017-03-13T11:50:35+00:00