Restips – fem pärlor i Italien

1. Cinque terre – Längs med den östliga delen av Italienska Rivieran hittar vi den otroligt vackra kuststräckan Cinque terre med sina 5 byar. Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore som är de små byarna ligger vackert belägna på kustens klippor med en härlig utsikt över havet och med pastellfärgade småhus. Många vandrar de 12 kilometerna längs kusten genom de olika byarna men man kan även åka tåg.

2. Bogliasco – Vackra Bogliasco är en självständig liten kustby på den Italienska Rivieran i närheten av hamnstaden Genova. Här finns en mysig liten strand och några restauranger så hit åker man för att koppla av och njuta av lugnet. Vill man göra utflykter kan du ta tåget till några småstäder och även den lite större staden Genova i närheten.

3. Venedig – Ingen stad i världen kan liknas med den sagolika staden Venedig. Romantikernas stad där kanalerna fungerar som gator mellan alla mysiga gränder. Venedig är byggt på hundratals lerbankar i Adriska havet och i de små kanalerna i staden glider de långsamma gondolerna fram som alla är byggda med kärlek och omsorg. Denna vackra och unika stad lockar miljontals besökare varje år men ändå finns det många platser där du kan komma från folkmyllret och uppleva det fridfulla med staden.

4. Toscana – Omgivningen i Toscana är otroligt vacker. Varierande natur med dalar, grönska, stränder och pittoreska små byar. Här borde du hyra bil för att verkligen få uppleva det fantastiska landskapet. Tips på välbevarade och vackra städer du borde besöka i Toscana är Florens, Sienna och San Gimignano.

5. Capri – Den lite mer exklusiva ön Capri som ligger på Amalfikusten är ett populärt semestermål med branta klippor, turkost vatten och fantastiska vyer. Hit kan du åka på en lyxig romantisk semester med god mat, promenader och strandliv.

2015-05-18T20:07:52+00:00