Madonna till Stockholm i höst

För första gången någonsin ger Madonna en hel konsert i den svenska huvudstaden i höst. Den 56-åriga popikonen kommer för tionde gången göra en världsturné , den här gången med sin senaste skiva ”Rebel heart” och ett av stoppen blir i Stockholm. 

 

Madonna framträdde på den amerikanska Grammy-galan 8 februari och har sedan dess legat högt på Itunes-listan med tre låtar från kommande albumet. Nuvarande singeln ”Living for love” låg ett tag som nummer ett på Billboard Dance Charts – hennes 44:e etta på listan.

 

 

Det har redan varit en del turbulence som det brukar vara när Madonna släpper nytt. Den första singeln släpptes på Alla hjärtans dag och  efter en uppsjö av rykten om läckor släppte sångerskan albumet för pre-order på iTunes Store med sex låtar tillgänglig för nedladdning. Polisutredning ledde till en israelisk man som greps och åtalades för att hackat sig in Madonnas dator och läckt låtarna.

Hon har också under processen med att göra albumet bjudit in sina Instagramföljare i studion där hon bland annat skrivit om samarbetet med den svenska DJ Avicii. ”The End of a long week with Viking Leader AKA DJ Virgo AKA Avicii! So many great songs!”

Det är lätt och tänka att Madonnas storhetstid var på åttio och nittiotalet men många kritiker har tagit emot plattan väl.  Dagens Nyheter skriver.

”Hon gör ritningen, hon har inga föregångare. Ingen femtiosexårig kvinnlig artist före henne har haft en sådan konstnärlig frihet (läs: pengar och makt) i kombination med en genuin nyfikenhet på samtidens popmusik. Ingen manlig heller för den delen.”

Hon har i samband med skivsläppet också rutit ifrån rejält när det gäller åldersfascismen mot kvinnor över 50.  I en intervju med tidningen Rolling Stones  liknar Madonna, 56, åldersdiskrimineringen i nöjesbranschen och samhället i stort med rasism och homofobi och anser att bara kvinnor fortfarande drabbas av nedsättande kommentarer om sin ålder.

Touren kommer inledas i Miami, USA i slutet av augusti och avslutas i Glasgow, Skottland den 20 december. 14 november intar hon alltså  Tele 2 Arena i Stockholm och biljetter kan köpas här. I Edmonton, Paris och Turin sålde biljetterna till konserten slut efter bara några minuter vilket resulterat i fler shower i just de städerna. Madonna kommer även besöka Australien och Asien i början av2016.  

 

*gästartikel

 

 

2015-08-10T12:05:29+00:00