Jonas Helgesson spelar i Jonas Gardells ”Livet är en schlager” på Cirkus

Livet är en schlager är en svensk film från 2000. Filmen regisserad av Susanne Bier och manuset är skrivet avJonas Gardell.

Nu samlar Gardell ihop en drömensemble när filmen ska bli musikal på Cirkus, rollen som David spelas av Jonas Helgesson.

– Det känns väldigt häftigt att få göra det här, säger Jonas Helgesson. Som ung drömde jag om att få stå och prata inför publik – nu gör jag premiär i en musikal tillsammans med Peter Jöback och Helen Sjöholm. Hur häftigt är inte det?

På scen står som sagt också namn som Helen Sjöholm, Peter Jöback, Johan Glans, Katarina Ewerlöf och Måns Möller. Bakom kulisserna jobbar Fredrik Kempe med nyskriven musik, Christer Lindarw med kostymer och för scenografi står ingen mindre än Oscarsvinnaren Anna Asp (Fanny och Alexander, 1983).

Föreställningen har premiär den 11 september 2014.

 

Se programmet med En dag med Jonas Helgesson.

Fyrtio minuter. Så länge var Jonas Helgessons hjärna utan syre. Till slut började hans liv igen – ett liv som CP-skadad. Men Jonas beslutade sig tidigt för att inte bli en av Hjälpmedelscentralens stammisar. Han ville ju spela golf och ta körkort, och i all hemlighet drömde han om att göra det omöjliga: att tala inför publik.

Vi följde honom under en dag i hans liv, samma dag som han har final på sin stand up turné och det är slutsålt på Palladium i Malmö.

 

Jonas Helgesson är författaren bakom succéboken Grabben i kuvösen bredvid som har blivit översatt till en mängd språk, bland annat norska, tyska och ryska, där Jonas berättar om sin uppväxt.

Jonas har alltid en seriös underton som handlar om att hans CP-skada inte utgör hela hans identitet.

 Som föreläsare, ståuppare och författare beskriver han både förtvivlan i sina begränsningar och glädjen i den stund då begränsningarna övervinns. Jonas pekar på tacksamheten mitt i eländet, hoppet mitt i hopplösheten och det möjliga mitt i det omöjliga.

Enligt Jonas är alla onormala på sitt eget vis . ”En del är CP-skadade, en del har ADHD, en del är blinda, och en del gillar dansbandsmusik”, säger han.

 

Läs mer om Jonas här:  www.jonashelgesson.se

http://www.livetarenschlager.se/

 

 

 

 

2017-03-13T11:50:42+00:00