Rose-Marie bloggar om en resa, som hon för ovanligheten skull inte själv har arrangerat

Det här är en tredagarsresa som jag har sett fram emot ända sedan jag anmälde mig för ett par månader sedan. Jaénprovinsen är en del av Spanien som jag inte har utforskat tidigare och som innehåller så mycket historia, sevärdheter – och olivoljor!

Programmet för dag 1 tisdagen den 22 april är:

• Avresa tidigt på morgonen med upphämtning mellan Málaga och Almuñécar.
• Kaffestopp på vägen och besök på olivmuseum. Besök hos modern ekologisk
olivoljeproducent.
• Incheckning och lunch på fyrstjärniga Hotel Puerto de la Luna i gamla stadsdelen i
Baeza.
• På eftermiddagen guidad rundtur i Baeza, världskulturarv. Enastående
renässansbyggnader som det gamla universitetet samt Palacio de Jabalquinto.
• Fri kväll eller, om man vill, middag i grupp

 

Den första dagen är innehållsrik, intressant och lärorik. Vi är en lätthanterlig grupp på 17 personer från Fuengirolatrakten, Nerja, Almuñecar och en person från Marbella – och det är jag.

Vi har två bra guider – Mats och Richard Björkman Sydkusten – som också arrangerar denna resa. Det här med lätthanterlig kan ju när resan går mot sitt slut diskuteras. Mats kommenterar att han har aldrig varit med om en sådan bångstyrig grupp någon gång tidigare och då har han lång erfarenhet som guide!

IMGP0026För mig är det en obeskrivlig lyx att få åka på en arrangerad resa eftersom mitt jobb består av att organisera konferenser, event och fester… Och det har jag gjort sedan 1987 i alla olika befattningar jag hade på ett av SEB:s dotterbolag så jag är en ganska kräsen resenär. Mina dåvarande resor gick bland annat till Dubai, Island, Italien, Tyskland, Danmark, Frankrike, Irland, Grekland, Ungern, Norge, Spanien och till många platser i Sverige.

 

IMGP0136Läs gärna hela min resekrönika och fakta om Andalusien och Jaénprovinsen och se många fina bilder från resan. Ett recept på den goda soppan från Córdoba finns också på krönikasidan.
Saludos y hasta pronto,

Rose-Marie Wiberg

mail

2017-03-13T11:50:47+00:00