Våra vanligaste semesterbilder

Att ta semesterbilder är att förlänga semesterkänslan lite extra och ofta en källa till glädje när vardag och arbete är i gång igen. De tre vanligaste motiven är resmålets sevärdheter, utsikten från balkongen samt bilder på stränder. Det visar Vings Resepanel där 6 300 personer svarat på frågor om semesterresor. Selfies och footies är dock betydligt mer sällsynt enligt resultaten.

Vad tar du bilder på när du semestrar (max 6 alternativ)
1. Sevärdheter
2. Utsikten från balkongen
3. Stranden
4. Mitt resesällskap
5. Unika lokala saker
6. Solnedgångar
7. Hotellet
8. Barnen
9. Maträtter
10. Restauranger

Att ta bilder på sig själv, sk ”selfies”, är inte så vanligt som man kan tro, det hamnar på 13:e plats och en bild på fötterna i sanden, en sk ”footie” placerar sig på 14:e plats.

Mobilen har en lika självklar plats som digitalkameran när det tas bilder, det svarat drygt 73 procent. Tablets blir också vanligare, nära en av tio (8 procent) använder sin iPad eller liknande för att ta bilder.

Förr i tiden när man köpte film till kameran var det 24- eller 36-bildersrullar och kanske knäppte man ungefär det antalet. Idag kan antalet bilder vara oändligt. 4 av tio tar mellan 10 och 50 bilder, lika många tar mellan 50 och 200 bilder. Drygt 15 procent tar fler än 200 bilder från semestern. 82 procent sparar därefter bilderna i sin dator.

__________________________________________________________________________________

Om Resepanelen:
Resepanelen är en kanal mellan reseintresserade och semesterarrangören Ving. Det är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. 6 300 personer som är medlemmar hos Ving har svarat på frågor om res- och semestervanor. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät. Undersökningen genomfördes under maj 2014.

2017-03-13T11:50:46+00:00