Bo i en flyghangar, på en flotte eller i en fyr – en sommarguide till ovanliga boenden

Sajten Airbnb har listat sina mest roliga och ovanliga boenden i Sverige. Perfekt för dig med tajt budget. Vad sägs om att hyra en egen fyr eller en privat ö? Eller leva ut barndomsdrömmen och leva som en pilot på en flyghangar? Här följer en sommarguide.

Bo i en flyghangar – Gotland, Bunge flygfält, pris från 421 kronor

Bunge flygfält, med närhet till både natur och hav, är ett privatägt flygfält som ligger söder om Fårösund på norra Gotland. Boka en tur med ett av flygfältets flygplan och ta en tur över Fårö och Ingmar Bergmans hus. Bungemuseet är ett historiskt friluftsmuseum och ligger på andra sidan vägen från flygfältet. Här finn ett trevligt kafé med mat och fika. Du kan övernatta i flyghanagren med reliker i form av både gamla propellerplan och stridsflygplan från flygvapnet.

Aktiviteter i närheten:

 • Bunge flygfält – flyg propellerplan över Gotland eller testa segelflyg
 • Hoppa fallskärm med SkyCamp och gå på fallskärmsläger Flygläger för de yngre – Young Pilots 
 • Hyr bil eller cykel och upptäck Gotland
 • Ta en tur till någon av de vackra stränderna på Gotland för sol och bad

Bo som en fyrvaktare på din egen ö – Agön, Snäckmor Gävleborg, pris från 2000 kronor

I Agöarkipelagen finns den ödsliga Agön och det unika fyrkomplexet mitt i ett vackert naturreservat. Fyren grundades år 1860 och har varit verksam sedan. I anslutning till fyren finns en grupp av småhus inklusive ett bageri, tvätthus, vedförråd, mistlurstuga, båthus och en bunker. De två huvudbyggnaderna har två lägenheter med separata ingångar och separata kök. Det enda sättet att ta sig till ön är med båt. Båtresan till ön arrangeras av värden.

Aktiviteter i närheten:

 • Ta en tur till de närliggande orterna Bollnäs eller Hudiksvall
 • Vandra eller fiska i någon utav de kringliggande naturreservaten

Upptäck Stockholms skärgård från din privata flotte, Byslingan, Ingarö, Stockholm, pris från 900 kronor 

Välkommen ombord på denna handgjord 21 kvadratmeter stora flotte! Upptäck Stockholms vackra skärgård från flotten som drivs av en motor med 25 hästkrafter med en maxhastighet på tre knop. Flotten tar upp till 15 passagerare. Flotten är perfekt belägen på Ingarö, 30 minuter från Stockholm, med närhet till Strömma Kanal där man kan tanka själv. Flotten är utrustad med två tält, grill, bord och stolar, oljelampa och gasspis. Allt du behöver ta med är din egen sovsäck!

Aktiviteter i närheten:

 • Upptäck Stockholms vackra skärgård med alla dess öar
 • Ställ till med storkalas på flotten och bjud in alla dina vänner
 • Njut av lugnet och naturen och vågornas skvalp

Bo i hjärtat av Visby med utsikt över ringmuren och havet, Gotland, pris från 804 kr 

I detta charmiga hus i hjärtat av Visby kan du njuta av solnedgångar över havet och den fantastiska ringmuren. Från huset är det nära till promenader, havet, restauranger, affärer, parker och Botaniska Trädgården. Det lilla huset, som är centralt beläget några minuter från Stora Torget, ger en känsla av både lantliv och stadsliv på samma gång. I huset finns två rum, varav ett är sovrum med en stor dubbelsäng samt pentrykök. I huset finns både internet, tv och böcker. Till huset hör en grönskande trädgård full av liv, med rosor, fikon och örter samt katterna Cola, Susi och Puttis.

Aktiviteter i närheten:

 • Besök Medeltidsveckan på Gotland mellan den 3 och 10 augusti
 • Lär dig hur man blåser glas hos någon av stadens glasblåsare
 • Promenera i den anrika Botaniska Trädgården och runt ringmuren
 • Gör utflykter till medeltida kyrkor, fiskelägen och raukområden
 • Lär dig att våg- eller kitesurfa hos bland annat Gotlands Surfcenter

Känn storstadspulsen i Stockholm i modern lägenhet, Stockholm, pris från 770 kr

Mitt i stan kan du bo i denna nyrenoverade och lyxiga lägenhet på trendiga Södermalm med fantastisk utsikt över vattnet. Det är endast tio minuters promenad till det trendiga Nytorget med massor av restauranger och barer. Gästen har tillgång till alla delar av lägenheten utom två privata sovrum. Lägenheten är lugn och mycket barnvänlig. En charmig båt till Djurgården och Skansen finns inom två minuters gångavstånd.

Aktiviteter i närheten:

 • Upplev stadens puls på det trendiga Södermalm
 • Njut av en picknick i den närliggande Vitabergsparken Från Södermalm når man enkelt resten av det Stockholm har att erbjuda med antingen tunnelbana, buss eller båt
2017-03-13T11:50:46+00:00