Första turen med Googles självkörande bil

Den har varken ratt, pedaler eller broms och kan köra helt på egen hand, Googles självkörande bil. Det var Googles medgrundare, Sergey Brin, som under teknikkonferensen, Code Conference, meddelade att företaget har byggt en prototyp av en självkörande bil. Det har visserligen varit på gång ett tag men först nu visar de upp en prototyp.

Det är framför allt det som sticker ut med modellen, att den inte behöver någon förare alls.  Istället körs den med hjälp av avancerad programvara och sensorer.

Google har begränsat maxhastigheten till 25 mph (40 km/h) för att inte utsätta passagerarna för onödiga risker, och bilarna måste fortfarande genomgå tester med en riktig förare och manuella kontroller för att godkännas för eventuell försäljning. Sensorerna ovanpå taket kan läsa av trafik och hinder på ett avstånd av två fotbollsplaner.

Sökjätten ska först bygga 100 testbilar, men då med manuell styrning eftersom lagen kräver det i Kalifornien. Men det finns än så länge ingen tidsplan för när och om den kommer ut på marknaden.

 

Följ oss på Twitter: @RenewMagazine1

 

 

2014-05-29T10:09:18+00:00