Where Chefs Eat – mat och resguide för finsmakare

Glöm restaurangguider som sammanställts av en panel av mystiska experter, i boken Where Chefs Eat får du en guide av verkliga insiders: mer än 400 av världens främsta kockar. Här tipsar de om sina favoritplatser att äta på från kvarterskrogar till high-end restauranger, en ultimat guide till världens bästa mat.

Några av kockarna som uttalar sig är Heston Blumenthal, René Redzepi, David Chang och Björn Frantzén som tillsammans med ett gäng till bjuder på över 2000 tips med allt från nudelbarer och frukostställen till ställen med vita linnedukar.

Where Chefs Eat tog 12 månader att skriva med hjälp av en redaktion på 25  personeroch otaliga e-post och internationella telefonsamtal . Projektet inleddes med en mycket lång lista med kockar, tillsammans fick de svara på frågor som.

Hos vilken restaurang äter du som mest regelbundet ? Vad är din favorit plats att gå till  för frukost?  Det är sent på natten, var ska du äta ?  Vart går du för att fira ett speciellt tillfälle ? osv. osv.

Här kan ni läsa en intervju med författaren Joe Warwick.

”I worked on setting up a thing called The World’s 50 Best Restaurants. Through that I’d get connections with a lot of different gastronomic journalists and restaurant journalists around the world. If there was somewhere I got stuck, I’d email them and go, ”Look, who do you think I should speak to in Brazil?” They’d get back to me with some ideas, and we’d look at them and send them off. It was a research job, some of it.

Warwick konstaterar också att kockar är särskilt kunniga om sena middagsställen på grund av sina ovanliga arbetstider. Han tror även att vi kan bli förvånad över deras val. ”Människor kan tro att om du lagar mat i en mycket dyr restaurang så är det också vad du vill äta. Men så är inte fallet. Det verkar som att kockar längtar efter det enkla när de äter ute, till största delen på tillfälliga platser och roliga ställen. .. ”

För den som inte vill knalla omkring med en, visserligen lätt tegelsten, men ändå en ganska tjock bok så finns appen.

Mums.

Johanna Litsgård Lebourne

@litsgaard

 

 

2017-03-13T11:50:52+00:00