Webb-TV: ”RFSU:s agenda är skadlig för våra barn”

Ska man alltid berätta en otrohet? Hur sätter man gränser på ett effektivt sätt? Ska tjejer och killar uppfostras olika? Vad gör oss lyckliga? Vi följer med Alf B Svensson, psykolog, författare och debattör och pratar relationer.

Han har skrivit en av Aftonbladets mest delade debattartiklar Sluta behandla era ungar som kungar och i höstas stack han ut näsan när det gäller sex och samlevnadsundervisningen i skolan med en debattartikel i Svenska Dagbladet Det behövs bättre sexualundervisning.

 

”I det material som RFSU nyligen skickat ut till landets skolor kan unga lära sig mycket om sex. Men frågan är om de behöver veta mer om exempelvis ställningar. Det saknas helt fokus på en mer central fråga i livet och som många ungdomar också undrar över: Hur får man ett förhållande att hålla? Det skriver debattörerna Alf B Svensson och Olof Edsinger. ”

När vi följer med honom under en föreläsningsdag i Stockholm berättar han om sin egen uppväxt och varför han i år firar 46 år med sin fru ”De 10-15 första åren var jobbiga”.

Titta på En dag med Alf B Svensson. 

 

 

 

2017-03-13T11:50:54+00:00