Terapitrender, hjälpsamma människor och utvecklingssamtal

Vad har terapitrender, hjälpsamma människor och utvecklingssamtal gemensamt?  Svaret heter Renew Magazine första advent-pod, där vi som vanligt kryssar mellan ämnena. Vi snackar om olika trender inom psykoterapins värld och kommer förstås in på den variant som Thomas Quick genomgick på Säter. Det är uppenbart att det under de senaste 10 åren har hänt mycket när det gäller krav på evidens för vilka psykologiska behandlingsmetoder som får användas inom vården.  Johanna irriterar sig på att utvecklingssamtalen i skolan får fel fokus när barnen ska hålla i dem. Men hon har även en positiv sak att berätta om – en mycket hjälpsam taxichaufför som gjorde hennes dag häromdagen.

Vi som sänder är redaktörer och skribenter för Renew Magazine och heter Johanna Litsgård Lebourne och Åsa-Mia Fellinger. Vill du veta mer om oss, klick här.

För att lyssna på sändningen, klicka på länken eller spelaren nedan.

Första advent-pod

2017-03-13T11:50:57+00:00