Julhälsning, hemresa och årets julklapp

Full rulle i lägenheten idag. Packning för två veckor i Sverige på G. Gjorde en maraton shopping på stan på förmiddagen och lyckades hitta lite sista minuten-klappar. Vi flyger till Peking i morgon för lite shopping som inte går att få tag på här. Det känns även skönt att mellanlanda en natt när vi reser då inrikesflygen inte alltid är pålitliga. Jul i Sverige alltså. En grön och regnig jul som det ser ut på väder-appen. Men vad gör väl det! Jag var lite tveksam när vi bestämde att vi skulle åka hem, men nu känns det helt rätt och det ska bli jätteskoj och skönt att komma hem.

Årets julklapp då. Vad är det? Hemma har jag hört rykten om nån form av juice-press. Men här i China-land har det stora samtalsämnen de senaste veckorna varit smogen, den dåliga luften. Vi är lite mer förskonade här hos oss och har den senaste veckan haft helt ok luft. Inte Sverige-ren, men så pass att partikel-appen har visat grön/gulgön de flesta dagar. Men, vi hade en helg för några veckor sedan som inte var rolig. När havsutsikten försvinner och det bränner lite konstigt i halsen när vi andas vill vi inte vara ute, och helst konstant hålla andan. Då tog vi beslutet att investera i luftrenare i lägenheten. Jag tror de flesta vi känner i Peking och Shanghai redan har dess apparater, men vi tänkte in i det längsta att vi skulle kunna spara in på denna tunga utgift. Vi tänkte om. Om det är något man inte ska spara in på så är det ju ens hälsa. Så två fina (svenska) luftrenare från Blueair blev det. Vi valde den lilla modellen att ha i våra respektive sovrum men fick ändå betala många tusenlappar för dessa. Men som sagt, det är värt var enda krona eller RMB. Och vilken känsla när vi slog på dem. Låter kanske helknäppt men det luktade konstigt, innan vi förstod att det var ren luft vi kände.

Sedan vill jag även passa på att hälsa god jul men lite av årets försök till söta julkort. Den, numera, tvåårige dottern hade kanske inte exakt samma idé om att sitta stilla, le sött och klappa julgrisen som jag hade. Trots kexmuta. Men några bilder blev det. Var så goda!

God Jul!

Lina Hellsten

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERALina 1

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

2017-03-13T11:50:55+00:00