Jackie utan Jack – 50 år efter mordet på JFK

För nästan exakt 50 år sedan tog oskuldens tid, då en amerikansk president kunde åka i öppen kortege, abrupt slut. Mordet på John F Kennedy är fortfarande föremål för spekulation, mytologisering och konspirationsteorier. Nu har ljudupptagningar med presidenthustrun Jacqueline Kennedy framkommit som kastar nytt ljus över historien om JFK.

Skotten mot president Kennedy innebar precis samma trauma i USA som mordet på statsminister Olof Palme var för oss i Sverige. Men dramat blev långt mer omskrivet.

Nu har regissören Patrick Jeudy fått tillgång ett antal inspelningar, gjorda endast några månader efter att den karismatiske president JFK mördades på öppen gata. Resultatet är Jackie utan Jack, en fängslande fransk dokumentär som avslöjar ny information om en av världshistoriens mest uppmärksammade personer. “Publicera dem aldrig!” ska den unga Jackie Kennedy ha sagt, kort tid efter mordet. Vad var det egentligen hon ville hemlighålla?

Hör presidenthustrun berätta om sitt liv tillsammans med JFK, inklusive intima hemligheter och kontroversiella åsikter. Lagom till 50-årsdagen av skotten i Dallas, 22 november 1963, visar vi dokumentären Jackie utan Jack. Missa inte den exklusiva premiären, 22 november klockan 22.00 på Viasat History.

Viasat

 

2017-03-13T11:50:58+00:00