Hur definierar DN ”inomhusspelare av högsta klass”?

”Vill du höra ett uttalande från en journalist som inte kan tennis?”

Jag svarade  ja på frågan som maken ställde till mig vid frukostbordet i morse. När han hade läst upp nyhetsnotisen i DN:s sportbilaga kunde jag inte annat än gapa. Detta är verkligen ett märkligt uttalande om världsettan i tennis – Rafael Nadal. Så pass märkligt att jag måste citera det:

” Rafael Nadal har aldrig varit någon inomhusspelare av högsta klass…”

Hur definierar DN ”inomhusspelare av högsta klass”? Javisst, jag vet att alla de 18 Grand slamtitlar som Rafael Nadal har kammat hem har ägt rum utomhus (inget konstigt, eftersom samtliga spelas utomhus). Och ”Rafa” har aldrig vunnit slutspelet i London. Men av alla de matcher som han totalt har spelat inomhus sedan 1 januari 2008 enligt statistisk från  Tennistalk” har han vunnit 75 %. Okej, både Novak Djokovic och Roger Federer har bättre statistik, men att inleda en artikel om Rafael Nadal med ett uttalande med att han ”aldrig varit någon inomhusspelare av högsta klass , känns som en felformulering. Och väl mycket ”Jante” Nästan i klass med att säga ”Du hade två fel” vid ett prov med maxpoängen 20 istället för att säga ”du hade 18 rått” och tillhör topp tre i världen.

 

Åsa-Mia Fellinger

 

2013-11-06T19:57:39+00:00