Lina bloggar om hösten i Kina

Nu har även vi fått höst. Lite plötsligt bara, nästan över en natt blev träden gula och röda. Först hade vädret lite svårt att bestämma sig. Jacka ena dagen och linne den andra. Men nu har vi kommit till en punkt då jackan får hänga med ut på varje ärende. Även om en del av mig känner sorg för att sommaren har sagt adjö för denna gången, så är det svårt att inte känna känslan av hur mysigt det ändå är att få vira in sig i en sjal och inviga den nya jackan.

Inomhus börjar det bli lite kyligt om fötterna, då värmen ännu inte har slagits på centralt här. Vi har inte behövt att värma på rummen med AC än men det kommer antagligen att komma det också. Minns att det var en sådan period i våras som vart väldigt kall efter att golvvärmen försvann och innan sommaren kom. Då var det AC och raggsockor som gällde varje dag. Emma fick även ta sina bad i vardagsrummen framför vår mest effektiva apparat som jobbade på högsta effekt.

SONY DSCJag passar på att röra ihop mitt favorit-te idag, ingefära, honung och citron, hemmagjort. Sitter böjd över skrivbordet och kämpar med mina kinesiska tecken i kursen jag läser, samtidigt som Tomas Andersson Wij sjunger för mig på Spotify. Regnet smattrar på rutan… ja höst, och lite Göteborgskt till och med!

Förutom på sommaren så är det väldigt torrt här, kanske regnar en gång i veckan under höst och vår och ännu mer sällan under vintern. Så, ja det är helt ok med lite regn. Imorgon kommer nämligen solen att skina!

 

Lina Hellsten

SONY DSC SONY DSC SONY DSCSONY DSC

 

2017-03-13T11:50:59+00:00