”Hollywoodfruar”, ”Livet på Operan” och trenden med psykiskt labila kvinnor i TV-serier

I veckans podcast rör vi oss som vanligt mellan de mest skiftande ämnen. Johanna berättar om sina erfarenheter av att bli pådyvlad en massa åsikter och beteenden på grund av sin frikyrko-bakgrund. Åsa-Mia förfäras av Svenska Hollywoodfruar, inte minst att hon själv

Claire Danes spelar bipolär i serien Homeland.
Foto: Wikipedia

då och då fastnar framför programmet. Johanna, som inte hamnat i ”freakshow-träsket” slår ett slag för reality-såpan ”Livet på operan”. Och så diskuterar vi trenden med att låta den kvinnliga huvudrollskaraktären i TV-serier brottas med psykisk störning, som t ex i  ”Bron” och ”Homeland.”

Vi som sänder är redaktörer och skribenter för Renew Magazine och heter Johanna Litsgård Lebourne och Åsa-Mia Fellinger. Vill du veta mer om oss, klick här.

För att lyssna på sändningen, klicka på länken eller spelaren nedan.

Lördag 28:9

2017-03-13T11:51:01+00:00