Upptäck höstens finaste färgpaletter i USA:s nationalparker

Trots att många associerar hösten med slutet på sol och värme och början på månader av regn och rusk finns det mycket att fascineras över under den här årstiden. Visst att det är underbart med varma vindar och brunbrända ben, men det är få saker som slår mysfaktorn som uppnås på en picknick högt uppe på en kulle en solig höstdag. Tänk dig att du sitter mumsandes på en hembakad bulle med en varm kopp té i någon höstig kanelton till utsikten av eldiga lövverk i alla höstens färger. Även den varmaste av sommardagar på den längsta av sandstränder har svårt att konkurrera med en sådan sinnesupplevelse.

USA är ett land fyllt av häpnadsväckande nationalparker från kust till kust. Landets såpass varierande geografi gör att du under en liten roadtrip i valfri riktning någon gång i september eller oktober kan se varenda ton på höstens färgpalett. Möjligheterna är oändliga så för att du enkelt ska hitta de bästa smultronställena för höstpicknickar har vi satt ihop en liten lista över USA:s absolut finaste höstparker. Du kan också göra det ännu enklare för dig genom att låta American Express Travel boka hela din resa. Där samlar du också bonuspoäng på allt du köper.

 

Shenandoah National Park, Virginia

Hoppa på cykeln och häng med alla andra naturälskare på Shenandoah Fall Foliage Bike Festival. Här tar du dig upp och ner för toppar och dalar och får chansen att uppleva höstlövens magi både nerifrån och uppifrån. Cykla längs med landsvägarna eller ge dig in bland lövverken och trampa fram längs slingorna. Föredrar du bilen kan du köra upp på Skyline Drive för en över 15 mil lång scenisk tur på toppen av Blue Ridge Mountains med utsikt över hela parken.

 

Grand Teton National Park, Wyoming

Med sitt unika läge i nordvästra Wyoming erbjuder den här otroligt stora parken det där typiska höstlandskapet du hittills bara sett på film. Bergstopparna sträcker sig upp i himlen och skapar fantastiska spegelbilder i de kristallklara sjöarna som breder ut sig över parken. Men det slutar inte där. Att löven börjar skifta ton gör inte vattenreflektionerna sämre. Förbered dig på en överdos av sprakande färger. Men förvänta dig inte att få se de vanliga röda tonerna. Här är det asplövens eldiga gula och orange toner som färgar landskapet.

 

Cuyahoga Valley National Park, Ohio

Cuyahoga Valley National Park, Ohio

Cuyahoga Valley National Park, Ohio

Det här är ett paradis för den som söker färgglatt ögongodis. Denna okända juvel ståtar med ett av landets mest spektakulära höstlandskap och erbjuder ändlösa vandringsleder och järnvägsspår med otaliga utkiksplatser. Större delen av naturreservatet täcks av skog och vatten, vilket gör parken ideal för att aktivera alla sinnen på ditt höstäventyr. Klättra upp på en av topparna och sug in doften av blöta löv, känn höstbrisen smeka förbi och låt dina ögon hänföras av de förtrollande trädkronorna.

 

* Guest writer.

 

2017-03-13T11:51:04+00:00