Sju saker du måste höra – men inte vill

1. Ditt liv och karriär är på det sättet som det är på grund av dina egna beslut, val, och handlingar. Om du inte tycker om hur din situation ser ut, så måste du börja ta nya beslut och handlingar. Du är kaptenen över ditt eget skepp. Lär dig att styra det skeppet

2. Sluta peka finger. Det är inte någon annans fel. Ansvaret ligger helt och hållet i dina händer. Sluta skyll på andra människor när saker och ting går fel i ditt liv. Tills du börjar ta fullt ansvar för alla delar av ditt liv så kommer inget att förändras. När du skyller ifrån dig så ger du automatiskt bort din kraft.

3. Sluta säg ”Jag vet inte hur jag ska göra det här”. Detta kommer att hålla dig fast. Tänk istället – ”Vad behöver jag lära mig för att kunna klara det här?”.

4. Istället för att peka finger på någon annan, titta istället på vad du har fört med dig till den här situationen. Du kan inte förändra andra människor. Du kan endast kontrollera dig själv.

5. Säg inte ”Jag ska försöka”. Antingen gör du det eller inte.

6. Sluta säg att du inte har ”nog med tid”. Jo, det har du. Du har samma 24 timmar som alla andra människor på den här jorden har, skillnaden är bara sättet du har valt att använda den tiden på. Problemet är inte tid, problemet är hur du behärskar dig själv.

7. Skippa ursäkterna. Förändringar kommer ske i ditt liv när du inte längre låter dig själv göra fler ursäkter.

 

Hala G. Asfar

Mail: halag.asfar@renewmag.se

2015-08-27T08:59:29+00:00