Tio snabba till Hanne Kjöller, ledarskribent på DN

Hanne Kjöller, ledarskribent på DN, föredrar att semestra på vintern framför sommaren. Och helst på en glaciär där hon kan ägna sig åt en av sina favoritsysselsättningar – skidåkning. Nu i sommar blir det varken svalkande rosé eller kall öl  för Hanne- ingenting får nämligen störa hårdträningen inför DM i bänkpress i höst.

1. Vad är det bästa och sämsta med att vara ledig flera veckor i sträck?

Det bästa är att man hinner läsa en bråkdel av allt det man missat under året. Det sämsta att man tappar tempo. Fast jag har sällan så långa sommarledigheter. Är en vintermänniska och förlägger en stor del av min semester till skidsäsongen.

2. Strandliv eller cityliv – vad väljer du?

Måste jag välja blir det strand. Men att ligga och sola är inte min grej. Dyka, segla, spela tennis, cykla eller vandra är tusen gånger härligare. Eller ännu hellre: glaciärskidåkning – men där sätter min stackars skidprövade dotter gränsen.

3. Det här tar du med dig till hängmattan:

I den mån jag ens hamnar där får jag svara bok och kaffe.

4. Du får inte semestra i Sverige, vart reser du?

Fick jag ensam bestämma skulle det gärna bli till en glaciär eller någonstans på södra halvklotet där det är snö, typ Chile, Argentina eller Nya Zeeland. Men så har det bara blivit en gång. I år gick resan till två av Kanarieöarna och jag överlevde det också.

5. Rosévin eller kall öl?

Ingetdera. Ligger i hårdträning inför DM i bänkpress i september. Dricker ingen alkohol alls för närvarande.

Tio snabba till Hanne Kjöller, ledarskribent på DN6. Semesterkläder du aldrig skulle sätta på dig:

Jag står nog ut med det mesta när det gäller påklädning. På avklädningsfronten är det värre. Som folk som inte klär på sig någonting över sina badkläder när de äter lunch – även om det sker på ett strandcafé. Man sätter sig inte på en servering utan kläder – så enkelt är det.

7. Ditt semesterställe håller på att brinna upp, vad tar du med dig?

Mitt barn. Och min mobil. I den ordningen.

8. Swedish Open i Båstad eller Swedish Rock i Roskilde? Motivera!

Låter ungefär lika hemskt båda två. Men måste jag välja blir det Båstad. Man kan ju fly till stranden undan nasalprat, vaskning och brats. Musikfestivalsträsket är nog mer som kvicksand. Man kommer inte ifrån gyttjan, brölet och bajjamajjorna helt enkelt. Fast vad vet jag. Jag har aldrig varit på någon.

9. En film du gärna ser om när det regnar på sommaren:

Vad som helst av Woody Allen. Eller Pedro Almodovar.

10. Den här personen skulle du älska att höra sommarprata i P1.

Journalisten Malin Siwe. Hon kan konsten att berätta en historia. Och hon har någonting att berätta.

 

Åsa-Mia Fellinger

fellinger@renewmag.se

2017-03-13T11:51:07+00:00