Verklighetens Call girl vill bli trodd

Filmen Call girl bygger i stora drag på Eva Bengtssons historia. I veckans nummer av Feministiskt Perspektiv publiceras en stor intervju med Eva Bengtsson. Hon berättar om tiden på ungdomshem, åren med den så kallade bordellmamman Doris Hopp och hur hon har reagerat på mörkläggningen och de många turerna i den så kallade Geijeraffären.

Eva Bengtsson beskriver hela härvan och dess efterspel som en rad mentala övergrepp. Att männen som utnyttjade henne aldrig ställts till svars har fått konsekvenser. Konsekvenser för resten av hennes liv.

– I 35 år har samhället tryckt ner saker som har hänt. Tryckt ner det och mig gång på gång, trots att det hela tiden bubblar under ytan. Det är så himla viktigt att få detta utrett.

– Allting har hela tiden handlat om snuskgubbarnas liv. Att deras liv inte ska fläckas ner. Att deras liv skulle bli förstörda om det kom ut att de utnyttjat minderåriga. Men mitt liv då? De andra utnyttjades liv? Vi har hela tiden tystats ner, säger Eva Bengtsson.

Hur ser du på det här i dag?

– Jag har i nästan hela mitt liv tyckt att det har varit mitt fel, att det är mig det är fel på. Så har jag känt många gånger under hela min uppväxt. Nu när jag är vuxen vet jag att det absolut inte är mitt fel. Jag var ju bara barnet.

 

Läs hela intervjun i Feministiskt Perspektiv:

http://feministisktperspektiv.se/2013/05/10/bryttystnaden-verklighetens-call-girl-vill-bli-trodd/

Se klipp från filmen. HÄR.

 

2013-05-11T19:31:39+00:00