Trav inte sport, Friends arena och kravaller

Så har det varit Elitloppshelg på Valla igen. Åkte förbi ett par gånger (nej, jag gick inte in, har trots att jag varit Bromma/Västerortsbo hela livet aldrig satt min fot där…) och såg en ohygglig massa människor på väg till detta sportarrangemang. Nej förresten, trav har inget med sport att göra. Trav är en sysselsättning som enbart går ut på att gambla och vinna pengar. Trav hade aldrig existerat om inte det hade gått att spela på det. Visst, folk ser på speedway men att se hästar springa runt en bana utan att du kan vinna pengar på det finns liksom inte. Det är ju bara business. Dessa sönderstressade hästar mår självklart bäst av att springa runt själva i en hage…

Två reflektioner från gårdagens cupfinal i fotboll mellan Göteborg och Djurgårn. Hur kan Friends arena ännu efter ett halvår inte kunna presentera en gräsmatta när alla andra länders nationalarena kan det (jämför med Champions Leaguefinalens Wembley till exempel. Helt ofattbart när de bytt gräset ännu en gång. Nr 2, hur kan arrangören tillåta supportrar att springa in direkt efter slutsignalen? Borde veterligen vara förberedda med så mycket snack som det varit om huliganism på sistone.

Med tanke på veckans kravaller i förorterna finns det nu en ypperlig chans för idrotten att kliva fram och ta hand om delar av detta problem. Rekryteringsprocessen måste vara i full gång i klubbarna för här finns det tydligen många potentiella idrottare som verkar ha en icke sinande kraft att ränna runt på kvällarna/nätterna. Tänk va mycket bra energi vi går miste om. Medans RF hållit på med sina möten om 51 procents regeln har kravallerna pågått som bäst. Kanske dags att ta av kostymen för de styrande inom idrotten och leta efter de verkliga talangerna ute på gatorna. Tror många finns därute i förorterna och rejäla satsningar på idrottsskolor/idrottsfritids mm skulle vara till gagn för både samhället och idrotten.

Lustigt inte ord om detta från idrottens representanter.

/Tobias

Vill du läsa fler blogginlägg från Tobias? Klicka:Här
2017-03-13T11:51:09+00:00