Michael bloggar om uppladdningen inför Stockholm marathon

Nu är det knappt två veckor kvar till Göteborgsvarvet och fyra veckor till Stockholm marathon. För tre veckor sedan råkade jag få hjulet från ett 700 kg tungt bilsläp på vänster stortå. Nagelbandet sprack, det blödde, tån svullnade. Mindre attraktiva ord flödade ur min mun där jag stod framlutad och kippade efter andan strax efter dunsen från eländet som skulle sättas fast på dragkroken. På morgonen dagen efter småhaltade jag genom ett morgondisigt Malmö och tänkte att all löpträning kändes körd, åtminstone en månad framåt.  En kollega till mig tipsade om en duktig fotvårdsspecialist och jag bokade tid, fick den halvlösa nageln omsorgsfullt klippt för att sedan behandlas med penicillinsalva. Det har hjälpt. Den värsta svullnaden har lagt sig och jag har börjat springa igen.

Igår sprang jag Sydkustloppet som är en halvmara. Från starten vid Stavstensudde till målet i Smygehuk sprang jag med ca 650 andra löpare de 2,1 milen. Vädret var idealiskt med sol och bra vindförhållanden. Första milen sprangs på blandat underlag av grus och asfalt. Sedan blev det lite trängre och knöligare då större delen av andra milen gick på mindre strandstigar och ibland ner på sanddynorna intill det tångdoftande havet. En vacker och fridfull miljö att springa i men naturligtvis också en ganska krävande uppgift för vad- och lårmusklerna. Kom i mål på tiden 1.32 och är väldigt nöjd då detta känns som ett bra formbesked inför kommande utmaningar.  P g a den ojämna terrängen snittade jag första milen något snabbare med ca 4.15 min per km än den andra milen där jag låg på ca 4.30 min per km.

Kommer nu att köra ett till långpass nästa helg. Därefter blir det kortare distanser tills det är dags för Göteborg den 18 maj. Målet är där att klara 1.34 men med tanke på gårdagen så är nu drömmålet att fixa varvet på under 1.30. Vi får se – återkommer om tre veckor.

2013-05-04T09:01:01+00:00