Klipp: Intervjuer om The Great Gatsby – premiär på fredag

Den här veckan kommer det mesta i filmväg handla om nyproduktionen av filmen The Great Gatsby, den här gången med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Filmen bygger på en bok av Scott Fitzgerald  som räknas som en av 1920-talets främsta amerikanska författare.

The Great Gatsby handlar om Jay Gatsby, en man som blivit avvisad av kvinnan han älskade för att han var fattig, och som vid romanens början har skapat sig en förmögenhet med skrupelfria metoder. Kvinnan, Daisy, är gift, och Gatsby har köpt ett hus i hennes närhet på Long Island, New York, för att få henne.

Boken filmatiserades redan 1974 med Robert Redford och Mia Farrow i huvudrollerna och fick då blandad kritik men vann ändå två Oscars för bästa kostym  och  bästa musik.

Baz Luhrman som regisserat den här versionen tycks inte ha sparat på något i filmväg. Tittaren kommer att få möta en värld som är både dekadent och glamorös och dessutom i 3D för den som vill. Luhrman är kanske framför allt känd för filmen Moulin Rouge med Nicole Kidman i huvudrollen och den var ju inte heller något för den sparsmakade.

The Great Gatsby  har premiär i Sverige på fredag, 17 maj.

 Washington Post: Q&A: The Great Gatsby and its great mania

 

 

 

 

 

 

 

2017-03-13T11:51:11+00:00