Den här schlagerstjärnan skulle vi helst ta med oss på semestern

Robin Stjernberg, Sveriges representant i Eurovision Song Contest 2013, har inte en chans. När svenskarna ska välja reskamrat bland melodifestivalvinnarna är det Lena Philipsson som står högst på önskelistan. Det visar en undersökning gjord av ScandInfo på uppdrag av Miljonlotteriet.

Melodifestivalen har en särskild plats i våra svenska hjärtan, precis som Melodifestivalvinnarna. I Miljonlotteriets drömundersökning svarar svenskarna på frågan vilken schlagerstjärna de drömmer om att resa bort med. Valet föll på Lena PH.

– Vi på Miljonlotteriet har en vision att uppfylla drömmar, stora som små. För att kunna göra det måste vi veta vad folk drömmer om. Så här i schlagertider vill vi därför se vilken Melodifestivalvinnare man helst vill ta med sig på resan, säger Ludwig Alholt, VD på Miljonlotteriet.

15 procent av svenskarna svarar att Lena PH gör sig bäst som reskamraten. Men kvinnor och män är inte heller helt eniga. 18 procent av männen väljer Lena Philipsson, men lika många lägger sin röst på Jessica Andersson. Kvinnorna vill däremot helst ta med sig Jill Johnson eller Malena Ernman. På andra plats väljer kvinnorna Martin Stenmarck och männen Jill Johnson.

Bland den yngre generationen, 16–29 år, är det schlagervinnarna Loreen och Ola Salo som är förstahandsvalet som reskamrat, med 14 respektive tio procent av rösterna. Hos den äldsta generationen, 60–70 år, är Malena Ernman mest populär. Längst ner på listan över semestersällskap hittar vi Charlotte Perelli, före detta Friends-sångerskan Nina Inhammar och eurovisionaktuella Robin Stjernberg.

Topplista: Schlagervinnarna som svenskarna helst vill ha som ressällskap

Totalt
1. Lena Philipsson 15%
2. Malena Erman/Jill Johnson 13%
3. Jessica Andersson 12%
4. Loreen/Ola Salo/Martin Stenmarck 7 %
5. Roger Pontare 6%
6. Carola Häggqvist 5%
7. Blossom Tainton 4%
8. Anna Bergendahl/Eric Saade 3%
9. Robin Stjernberg/Charlotte Perelli 2%
10. Nina Inhammar i Friends 1%

Män
1. Lena Philipsson/Jessica Andersson 18%
2. Jill Johnson 13%
3. Malena Erman 12%

Kvinnor
1. Jill Johnson/Malena Ernman 14%
2. Martin Stenmarck 13%
3. Lena Philipsson 12%

Miljonlotteriets drömundersökning omfattade 1 000 personer i åldrarna 16–70 år i Sverige. Undersökningen genomfördes av Scandinfo under mars–april 2013. Respondenterna i undersökningen kunde välja på Schlagervinnare mellan 1998–2013.

2017-03-13T11:51:11+00:00