Tobias om skandalen på Stadion: Ingenting förvånar längre!

Hade egentligen tänkt skriva om nå´t helt annat men med tanke på gårdagens trista fotbollshändelse med inkastade föremål på Stadion blir det fotboll i detta inlägg också. Eller fotboll förresten? Nej, snarare uppfostringsproblematik och samhällsproblem. För det är ju vad det här handlar om. Inga normala och sunt uppfostrade ungdomar (får väl utgå från att det rör sig om ungdomshuliganer) förstör en fest så här fullkomligt och går över gränsen på detta sätt. Nå´t känns fel i dagens uppfostring men inte helt överraskande med tanke på vår generations sätt att ”lära upp” våra små. De goda förebilderna blir färre och färre, tyvärr även inom idrottens värld verkar det som.

Rent sportsligt ska ju Mjällby, enligt mig åka hem med tre poäng eftersom de ledde matchen och Djurgårn som klubb inte hade förmåga att få den färdigspelad. Någon sa att Mjällbyspelarna inte skulle jublat framför klacken. Tillåt mig le. Ska vi sätt upp speciella markeringar i planen var det är tillåtet att visa sina känslor. Positiva jubelkänslor är ju en del av charmen med sport!

Trots att vi inte kommer åt uppfostringsproblematiken så lätt måste vi inom idrotten självklart börja med spelarna. I fotboll, hockey och en del andra sporter är det kutym att kunna klaga på domarna. Varför inte börja där då spelarna är supportrarnas förebilder? Så pass mycket i lön har spelarna att de kan sätta sig i skolbänken och lära sig fair play och vad de sänder ut för signaler till sina anhängare och fans. Stockholmsfotbollen på lägre nivå införde framgångsrikt nolltolerans mot klagande mot domare, okvädningsord mot motståndare osv för några år sen. Vart har det tagit vägen för våra elitspelare?

Jag tror självklart detta inte räcker för de senaste åren har ju visat att det finns tillräckligt många festförstörare i landet att det måste till andra medel också. England med sina jätteproblem inom läktarvåldet har ju till största del kommit tillrätta med bråken på arenorna. Varför inte ett nytt studiebesök dit, Svenska Fotbollsförbundet?

Om man ska se det i ett humoristiskt perspektiv frågar man ju sig hur en huligan kommer på tanken att med sig en fruktpåse på match…

/Tobias Hedwall

 

Vill du slussas vidare till Tobias egen hemsida? Klicka: Här
2013-04-09T20:20:13+00:00