Svenska skolan och Partaj på tapeten i veckans podcast

I denna podcast diskuterar vi svenska skolan.  När vi var yngre var lärarutbildningen en statusutbildning, som många studiebegåvningar sökte sig till. Idag kommer studenter med de sämsta betygen i högskoleprovet in på lärarhögskolan, enligt en undersökning som Dagens Nyheter presenterade för en kort tid sedan. Hur har det kunnat bli så? Och varför är det ingen studiero i många klassrum?  Detta är allvarliga frågor som vi har en massa tankar om. Men vi ”podar” även om glädjeämnen i tillvaron, närmare bestämt tv-programmen Partaj och Café bärs, som båda får goda betyg av oss, men också en del kritik.

Vi som sänder heter Johanna Litsgård Lebourne och Åsa-Mia Fellinger. Vill du veta mer om oss, klicka Här

Klicka på länken nedan för att lyssna på sändningen

Podradio, 13 april

 

Åsa-Mia Fellinger

fellinger@renewmag.se

2013-04-15T15:04:22+00:00