Mats Sundin – en sann förebild

Renew Magazine listar inspirerande personer och företeelser. Vårt senaste val faller på Mats Sundin eller Sudden som han kallas av många. Enligt oss på Renew Magazine är han en sann inspiratör. Efter sin fantastiska karriär som  NHL-proffs visar han prov på sin genuina kärlek till sporten och goda karaktär genom att ta initiativ till en ”hockeycamp” för 60 kids i Sollentuna. Inte vilka barn som helst, utan sådana som annars inte skulle få chansen att prova på sporten. Ishockey är som bekant en dyr idrott. Lägret genomförs tillsammans med Sollentuna kommun och Sollentuna hockey. Kommunen ställer upp med istid och lunch, medan Mats Sundin med sponsorer ställer upp med 60 kompletta hockeyutrustningar och två dagars hårdträning med superlegenden.

”För mig är det en chans att ge tillbaka och förhoppningsvis inspirera några att börja träna”, säger han till DN:s reporter Ulrika By (5/4-2013).

Det är inte första gången Mats Sundin visar prov på god karaktär och medkänsla. Efter mordet på utrikesminister Anna Lindh 2003 valde han i det tysta att skicka en personlig hälsning till hennes söner David och Filip, som då var 13 respektive 9 år gamla. Efter Torontos sista match i Stockholm den 19 september överlämnade Sundin ett paket till sin svenske agent Claes Elefalk, som i sin tur ordnade att det nådde Lindhs familj. I paketet låg två Torontotröjor med nummer 13 på ryggen. På dem hade Sundin också skrivit några ord till pojkarna – exakt vad han skrev är okänt för allmänheten. Mats Sundin ville inte att någon skulle få reda på det hela, utan det var en gest i det tysta.

Istället för att hemfalla åt en självcentrerad Krösus-tillvaro gör Mats Sundin skillnad för andra- en sann förebild med andra ord, enligt oss på Renew Magazine.

 

Åsa-Mia Fellinger

fellinger@renewmag.se

 

 

2017-03-13T11:51:13+00:00