Christine Meltzer – en komedienne av världsklass – nu på vår lista

Det finns vissa personer som har den förmågan att allt de tar i blir till guld. Christine Meltzer är en av dem och därför vårt senaste självklara val till Listan.

Vi har sett henne som programledare för tv-produktioner som  Wipe out, Danbandskampen, Melodifestivalen 2010 i SVT, Humorgalan, fredag hela veckan och Hey baberiba. Nu leder hon och högaktuella Partaj, där än en gång visar på sin fantastiska förmåga att imitiera andra, bl a Malou von Sivers och – hör och häpna – Astrid Lindgren. Det krävs både mod och skicklighet att våga imitera nationalhelgonet Astrid Lindgren. Christine Metltzer gör det med bravur. Enligt oss är hon en komedienne av världsklass. Vore hon amerikanska skulle hon vara en av förgrundsfigurerna i Saturday Night Live.

Vid sidan av nedanstående utnämningar kan Christine Meltzer nu stoltsera med en plats på Renew Magazines lista.

Sveriges roligaste kvinna av Aftonbladet.

Årets tv-personlighet

Årets roligaste Kvinna av D.V.

Bästa humorprogram, Hey Baberiba. Aftonbladets TV-pris.

Kristallen för bästa humor program

Listan i Renew Magazine

Enligt Wikipedia ville Christine Meltzer bli högstadielärare men eftersom betygen var dåliga beslöt sig för att bli skådespelare. Hon sökte ett antal gånger till Teaterhögskolan i Stockholm, men kom inte in. (Vad krävs för att komma in där? undrar vi) Istället blev det  Calle Flygare Teaterskola, där hon gick samtidigt som David Hellenius.  Resten är underhållningshistoria.

Om du vill se Christine Meltzers imitation av Astrid Lindgren, klicka Här så slussas du vidare till Kanal 5 Play.

 

Åsa-Mia Fellinger

fellinger@renewmag.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017-03-13T11:51:13+00:00