Oskar Linnros – Hitmakare med musikalisk integritet

Är du som vi, erbarmligt trött på alla Bruno Mars- och Rhianna-kopior/wannabes? Alla de artister som anpassar sig till mainstreamfåran inom populärmusiken i jakten efter kommersiella framgångar?

En artist som går sin egen väg och som därigenom behåller sin musikaliska integritet är Oskar Linnros. Trots detta – eller ska vi kanske skriva tack vare detta? – skapar han den ena hitlåten efter den andra.  För några år sedan var det ”Från och med du”. Nu, efter ett och ett halvt års tystnad är det nu dags för en ny låt  – ”Hur dom än”.

På sin Facebooksida( http://www.facebook.com/oskarlinnros) meddelade Oskar Linnros i februari att den nya singeln skulle släppas och skrev:

”Jag har jobbat dag och natt i 18 månader med att försöka göra bättre och hårdare musik”, skriver han bland annat.

Det märks. Låten har en bra text  och är mycket välproducerad och är allt annat än en mainstream-epigon. Oskar Linnros har verkligen skapat sig ett eget sound och lyckas kombinera det med bra och underfundiga texter. Han är kort och gott en hitmakare med musikalisk integritet. Det imponerar och inspirerar och Oskar Linnros kommer därför med på Renew Magazines lista över inspirerande personer.

Om du inte har hört ” Hur dom än”, titta på videon från Youtube.

 

Åsa-Mia Fellinger

fellinger@renewmag.se

 

 

2017-03-13T11:51:14+00:00